Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citri&Co voor € 1,2 mld overgenomen

Public Sector Pension Investment (PSP), de pensioenfondsbeheerder voor de veiligheidsdiensten van Canada, bevindt zich in de eindfase van onderhandelingen over de overname van Citri&Co, de grootste citrusteler in Spanje. Bronnen dicht bij de gesprekken hebben aangegeven dat PSP Investments, met een beheerd vermogen van ongeveer $265 miljard, exclusief onderhandelt over de verwerving van een meerderheidsbelang in Citri&Co, ter waarde van 1,2 miljard euro.

Citri&Co ontstond uit de fusie tussen Martinavarro en Rio Tinto in 2017. PSP Investments had al belangstelling voor Citri&Co voordat het verkoopproces officieel van start ging. Hoewel Miura Capital Partners, dat 60% van Citri&Co bezit, een competitief proces had georganiseerd met de hulp van Lazard, William Blair en KPMG, kwam PSP met een vroegtijdig bod.

Het voorstel van PSP Investments heeft twijfels opgeroepen bij andere internationaal bekende investeringsfondsen, die hebben besloten niet deel te nemen aan het proces als het doorgaat. Hiertoe behoren grote namen als KKR, Apax Partners en Bain Capital, waarvan sommige de rekeningen van Citri&Co al in een voorlopig stadium hadden onderzocht.

Miura nam in 2016 een belang in Martinavarro, waarvan het een meerderheidsbelang kocht. Naast de fusie met Rio Tinto een jaar later, begon het Spaanse fonds onder leiding van Luis Seguí aan een overnameproces, zoals de aankoop van Frutas Esther uit Murcia, Perales & Ferrer uit Alicante en San Miguel uit Argentinië, om zo Europa's grootste teeltbedrijf te creëren dat gespecialiseerd is in sinaasappels, citroenen en andere citrusrassen. Door deze strategie is de omzet van het bedrijf gestegen van 250 miljoen in 2016 naar 900 miljoen in 2023 en is de ebitda gestegen naar 100 miljoen. Citri&Co produceert nu meer dan 950 ton per jaar, heeft meer dan dertig verpakkingsfabrieken en beheert 30.000 hectare aan gewassen.

De transactie tussen PSP Investments en Citri&Co moet nog worden afgerond door de partijen. Het is vermeldenswaard dat PSP al een partner van Citri&Co is in de exploitatie van landbouwgrond, nadat het in 2022 een lease- en terugverkoopovereenkomst heeft getekend voor een waarde van 150 miljoen euro.

Bron: elconfidencial.com

Publicatiedatum: