Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Met Portugese sinaasappelen zitten handelaren altijd goed"

Terwijl Zuid-Afrika nog steeds de boventoon voert op de Franse sinaasappelmarkt, komen de allereerste Spaanse volumes voorzichtig op de markt, met name van het Naveltype M7. Grotere volumes worden pas midden oktober verwacht.

Lichte opbrengstdaling in Italiƫ
"Het Italiaanse seizoen begint met de Navelina's in week 43, gevolgd door de bloedsinaasappelen Tarocco en Moro, waarnaar elk jaar reikhalzend wordt uitgekeken, vanaf week 47. Van zodra de herfst begint, stromen de orders binnen." Het aanbod Italiaanse sinaasappelen zal dit jaar naar verwachting met ruim 5% dalen als gevolg van droogte. De Washington Navels arriveren volgende maand.

Portugal is een veilige keuze
Het Portugese seizoen gaat in week 44 van start met de eerste Navelina en Newhall sinaasappelen. "De oogst zal er naar verwachting 2% groter zijn dan vorig jaar." Deze sinds enkele jaren stijgende trend zal zich voortzetten. "We voorspellen een stijging van de vraag met 10% tot 15% tegen het einde van het jaar. Portugal is een zekerheid voor handelaren. De Navelina's verkopen erg goed, vooral in de retail. De prijzen zijn redelijk en de kwaliteit is constant."

"Zodra de Spaanse Navelina's arriveren, weten we dat het seizoen echt begint"
"Spanje is goed voor bijna 70% van de sinaasappelen die in Frankrijk worden geconsumeerd. De eerste Navelina's staan gepland voor week 42. Zodra ze arriveren, weten we dat het seizoen echt begint. En over het algemeen is dat het moment waarop de consumptie in Frankrijk explodeert", merkt de handelaar op, die erop wijst dat het aanbod met 5% kan dalen als gevolg van droogte in de Valenciaanse Gemeenschap en Andalusiƫ.