Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF monitor week 40

Bloemkool- en komkommerprijzen zakkende, sinaasappelprijs stijgende

Tholen - AGF Monitor vergelijkt wekelijks de prijsontwikkelingen van avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen, komkommers en trostomaten zoals die online te vinden zijn. In week 39 valt op dat supermarkten vaste prijzen van komkommer en bloemkool verhogen én in de aanbieding doen. De prijzen worden gemonitord door Supermarktscanner.nl. De prijspeiling vindt plaats aan het einde van een week.

Klik hier voor een vergroting

Avocado
De prijzen en prijsverschillen voor avocado blijven in week 40 stabiel, Hoogvliet heeft een aanbieding van 1,29 euro voor 1,19 euro per avocado. Albert Heijn houdt 1,35 euro aan, gevolgd door Jumbo en DekaMark (1,29 euro), dan de vaste aanbieding van Plus (1,25 euro) en Dirk (1,19 euro). De prijs van Vomar is niet bekend, avocado zit niet in het online assortiment.

Bloemkool
De vaste prijzen voor bloemkool zetten bij veel retailers een daling in. Albert Heijn, Hoogvliet, Jumbo en DekaMarkt verlagen de prijzen met respectievelijk 14, 4, 4 en 10 cent. Jumbo is met hun nieuwe vaste prijs nog 10 cent duurder dan Albert Heijn.

Klik hier voor de bloemkoolprijzen

Klik hier voor een vergroting

Galia
De prijzen van Galia stabiliseren in week 40, Dirk blijft hier een fors verschil maken. Ze houden de vaste prijs onder de 2 euro, terwijl de andere retailers het eens zijn over een prijs van tussen de 2,69 en 2,75 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Handsinaasappelen
De appeltjes van oranje worden duurder in week 40. Albert Heijn, Hoogvliet en Jumbo verhogen de prijzen voor twee kilo handsinaasappelen met respectievelijk 10, 12 en 16 cent.

Klik hier voor een vergroting

Komkommer
Albert Heijn en Hoogvliet verlagen de komkommerprijs met 10 cent naar 85 cent per stuk. Andere supermarkten zitten daar 6 tot 10 cent boven. Jumbo rekent nog 95 cent per komkommer in week 40 en is daarmee, net als met bloemkool, 10 cent duurder dan Albert Heijn.

Klik hier voor een vergroting

Losse tomaten
Albert Heijn en Dirk doen beide losse trostomaten 500 gram in de aanbieding, in week 40 kosten deze 0,79 cent. Bij de andere supermarkten blijft de prijs stabiel tussen de 0,99 en 1,05 euro.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.

Opmerkingen bij de data
Vomar werkt online met vaste prijzen. Sinds 2022 ontbreekt avocado in het online assortiment, sinds week 24 geldt dat ook voor Galia. Hoogvliet en Vomar handsinaasappels zijn 1,5 kg en de prijs wordt omgerekend naar 2 kg. Jumbo verkoopt alleen trostomaten per 5 stuks in plaats van per 500g of kilo. We rekenen met 100 gram per tomaat.

Voor meer informatie:
www.supermarktscanner.nl