Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gesmokkelde uien uit China in beslag genomen op de Filipijnen

Het Bureau of Customs (BOC) in de haven van Manilla heeft een zending uien uit China ter waarde van P2 miljoen (32.000 euro) onderschept omdat de benodigde vergunningen ontbraken. De zending van 25.000 kilo bleek geen sanitaire en fytosanitaire importvergunning te hebben van het ministerie van Landbouw, waarna er een bevel tot inbeslagname en aanhouding werd uitgevaardigd.

Volgens de DA-BPI moeten alle geïmporteerde verse groenten en tuinbouwproducten een sanitaire en fytosanitaire goedkeuring hebben om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de gezondheidsnormen en om de introductie van ziekten en plagen te voorkomen. BOC-commissaris Bienvenido Rubio benadrukte het belang van strikte naleving van de importregels: "Door de importregels strikt toe te passen, beschermen we niet alleen onze burgers tegen onveilige land- en tuinbouwproducten, maar vergroten we ook het vertrouwen van het publiek en waarborgen we de integriteit van de voedselvoorziening van ons land."

Bron: Inquirer.Net

Publicatiedatum: