Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU en Marokko willen strategisch partnerschap verdiepen ondanks gerechtelijke uitspraken

De EU herhaalt dat zij grote waarde hecht aan haar strategische Partnerschap met Marokko, dat al lang bestaat en veelomvattend en diepgaand is. "In de loop der jaren hebben wij een hechte vriendschap en een solide en veelzijdige samenwerking opgebouwd, die wij in de komende weken en maanden naar een hoger plan willen tillen," aldus de EU-commissie.

De EU neemt nota van de arresten C-778/21 P, C-798/21 P, C-779/21 P, C-799/21 van het Hof van Justitie van de Europese Unie over de hogere voorzieningen tegen het arrest van het Gerecht van 29 september 2021 en van het antwoord op het verzoek om een prejudiciƫle beslissing in zaak C-399/22 over de etikettering van groenten en fruit uit de Westelijke Sahara. De Europese Commissie analyseert de arresten momenteel in detail. "In dit verband nemen we er nota van dat het Europees Hof van Justitie de geldigheid van de overeenkomst inzake land- en tuinbouwproducten met nog eens 12 maanden verlengt."

In nauwe samenwerking met Marokko is de EU vast van plan de nauwe betrekkingen met Marokko op alle gebieden van het partnerschap tussen Marokko en de EU te behouden en te blijven versterken, overeenkomstig het beginsel pacta sunt servanda.

Voor meer informatie:
Eric Mamer
Europese Commissie
Tel: +32 2 299 40 73
[email protected]
www.ec.europa.eu
Twitter
LinkedIn

Publicatiedatum: