Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Areaal verse aardbeien in Egypte daalt ten gunste van diepgevroren

Het Egyptische aardbeienseizoen begint binnenkort, in november. De sector heeft nog steeds te lijden onder klimatologische en economische factoren, die een bijzondere impact hebben op verse aardbeien.

Elsayed Elgohary, eigenaar van teeltbedrijf Marvel: "Volgend seizoen zullen er minder verse aardbeien uit Egypte komen. Het areaal is kleiner geworden en we hebben ook minder planten ontvangen. We hebben grote moeite gehad om kwaliteitsplanten te krijgen. Al deze factoren, in combinatie met de klimaatverandering, zorgen ervoor dat er minder geoogst zal worden."

Volgens de teler is de daling van het areaal verse aardbeien aanzienlijk: "Ik schat dat het areaal met 25% is gedaald ten opzichte van het vorige seizoen. De verse aardbeiplanten zijn echter vervangen door planten die bestemd zijn voor de diepgevroren sector, dus het totale areaal is min of meer stabiel."

De daling van het volume verse aardbeien ten opzichte van diepgevroren aardbeien is te wijten aan problemen met de kwaliteit van de planten en de goede prijzen die diepgevroren aardbeien vorig seizoen hebben gekregen. Volgens Elgohary stegen de prijzen voor diepgevroren aardbeien met gemiddeld 50% ten opzichte van het vorige seizoen.

"De daling van het areaal en de verwachte daling van de volumes zullen niet noodzakelijk leiden tot een slecht seizoen," vervolgt Elgohary. "We zien dat er op de markten reikhalzend wordt uitgekeken naar Egyptische aardbeien. Klimaatverandering heeft ook invloed op andere concurrerende origines, zoals Marokko, en er zal een sterke vraag zijn en onvoldoende aanbod."

"De sterke vraag blijkt uit de exportcijfers: vorig seizoen exporteerde Egypte 257 duizend ton diepgevroren aardbeien en er zijn nog drie maanden te gaan voor het einde van het seizoen. Aan de andere kant exporteerde het land 43 duizend ton verse aardbeien", besluit Elgohary.

Voor meer informatie:
Elsayed Elgohary
Marvel Farm
Tel.: +201002496633
[email protected]

Publicatiedatum: