Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU verwerpt verzoek om registratie van Nadorcott-mandarijn te annuleren

Er is een update beschikbaar naar aanleiding van het artikel van vorige maand over het verzoek van Eurosemilla om de bescherming van het mandarijnras Nadorcott te annuleren. Alle instanties van de Europese Unie hebben het verzoek van Eurosemillas om de registratie van de variƫteit Nadorcott te annuleren afgewezen. De meest recente nederlaag van Eurosemillas was de uitspraak van het Gerecht van de Europese Unie op 11 september 2024. Klik hier voor dat artikel.

Eurosemillas zal geen andere keuze hebben dan het hoofd te bieden aan de inbreukprocedure die tegen haar is aangespannen door Nadorcott Protection. De argumenten van Nadorcott Protection met betrekking tot namaak zijn ook versterkt. De communautaire en internationale autoriteiten hebben onder andere uitspraken gedaan waarin zij stellen dat Tang Gold een inbreuk is op de Nadorcott-variƫteit. Zo hebben de communautaire autoriteiten aangegeven dat er slechts twee verschillen (met betrekking tot vruchtbaarheid) bestaan tussen Tang Gold en Nadorcott, en wordt de UPOV (International Union for the Protection of New Varieties of Plants) toelichting over in wezen afgeleide rassen gebruikt om te beargumenteren dat Tang Gold een in wezen afgeleid ras is en daarom een vervalsing van het Nadorcott-ras.

NCP zal de exclusieve rechten op Nadorcott blijven verdedigen en alle passende maatregelen nemen om ongeoorloofd gebruik van haar intellectuele eigendom in alle relevante rechtsgebieden te voorkomen.

Voor meer informatie:
Les Domaines Export
Tel.: + 44 1322 303 249
www.lesdomainesexport.com/en/

Publicatiedatum: