Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raf van den Heuvel (AH): "Trots op onze rol als challenger in België"

Lidl Ierland uitgeroepen tot Retailer van het Jaar bij de Irish Quality Food Awards 2024
Lidl Ierland is voor de eerste keer uitgeroepen tot Retailer of the Year bij de Irish Quality Food Awards 2024. De marktleidende discount retailer heeft ook een recordaantal van 104 medailles in de wacht gesleept tijdens het prestigieuze evenement, waaronder 29 gouden, 35 zilveren en 40 bronzen medailles.
Bron: retailnews.ie

Raf van den Heuvel (AH): "Trots op onze rol als challenger in België"
Albert Heijn blijft de Belgische foodmarkt vooruit stuwen, geeft Country Director België Raf Van den Heuvel aan. De retailer groeit door franchising, maar zegt geen reden te zien om bestaande winkels te franchisen.
Bron: retaildetail.eu

VK: Meer dan 70 retailers dringen bij Reeves aan op 20% korting op zakelijke tarieven
Meer dan 70 retailers, waaronder Tesco, Marks & Spencer en Ikea, lobbyen bij de kanselier, Rachel Reeves, voor een verlaging van 20% op de zakelijke tarieven, waarbij ze waarschuwen dat de onroerendgoedbelasting tienduizenden winkels tot sluiting kan dwingen. In een brief aan Reeves, gecoördineerd door het British Retail Consortium (BRC), dringen leidinggevenden er bij het ministerie van Financiën op aan om een "retail rate corrector" in te voeren op de heffing, die een op onroerend goed gebaseerde belasting is die wordt geheven door gemeenten en wordt opgelegd aan bedrijven, waaronder retailers, pubs, fabrieken en bedrijfskantoren.
Bron: theguardian.com

Morrisons introduceert voedsellessen in zijn Market Street Tours voor kinderen
Kinderen die deelnemen aan de Morrisons Foodmaker & Shopkeeper Tour krijgen nu les over de reis van Brits voedsel van teeltbedrijf naar winkel. Morrisons heeft de British Food Module toegevoegd aan zijn bestaande rondleidingen om jongeren te laten zien waar vers voedsel vandaan komt, hen te leren hoe kortere leveringsafstanden gunstig zijn voor het milieu en hoe de keuze voor Brits voedsel lokale telers en producenten steunt.
Bron: morrisons-corporate.com

NHS-CEO's willen dat chippy fruit en groente verkoopt
De plannen voor een nieuwe chippy stuiten op de eis van een gezondheidsraad om groenten en fruit op het menu te zetten. De gezondheidsraad van Betsi Cadwaladr wil dat het voorgestelde afhaalrestaurant in Morfa Bychan, Gwynedd, een "goede selectie" groenten en fruit.
Bron: bbc.com

7-Eleven annuleert plan om winkels in VK te lanceren
Volgens bronnen heeft de wereldwijde gemaksgigant 7-Eleven zijn pogingen om winkels te openen in het VK weer ingetrokken. Better Retailing heeft ontdekt dat het Japanse bedrijf, dat meer dan 80.000 gemakswinkels heeft in 19 landen, de afgelopen 12 maanden afzonderlijke gesprekken op hoog niveau heeft gevoerd met groepen als Bestway en Morrisons. Er wordt echter gedacht dat de gesprekken niet zijn voortgezet, omdat het moederbedrijf van 7-Eleven, Seven & I, naar verluidt heeft besloten dat de markt voor gemakswinkels in het VK al "verzadigd" is, wat betekent dat het moeilijk zou zijn om de vestigingen en het marktaandeel te verwerven die nodig zijn om een lancering in het VK levensvatbaar te maken.
Bron: betterretailing.com

Frankrijk: Familie Zouari op weg om volledig eigenaar te worden van Picard Surgelés
De Franse retailer in diepgevroren levensmiddelen Picard Surgelés zal volledig worden overgenomen door de familie Zouari, die momenteel een belang van 49% in het bedrijf heeft. Volgens Bfm Business heeft Invest Groupe Zouari (IGZ), de holdingmaatschappij van de familie, een overeenkomst bereikt over de aankoop van de resterende aandelen van het investeringsfonds Lion Capital. De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 worden afgerond. De twee partijen hebben geen financiële details vrijgegeven.
Bron: esmmagazine.com

Europese Commissie: Hongaarse belasting op retail gaat in tegen EU-regelgeving
De Europese Commissie heeft Hongarije opgeroepen om te voldoen aan de EU-regelgeving en zijn belastingregime voor de retailhandel in overeenstemming te brengen met de vrijheid van vestiging die wordt gegarandeerd door het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl

VK: Sainsbury's neemt 20.000 nieuwe collega's aan
Sainsbury's bereidt zich voor op Kerst door in het hele land 20.000 seizoensfuncties te creëren, waaronder 18.000 bij Sainsbury's en 2.000 bij Argos, om een uitstekende klantenservice te garanderen tijdens de feestdagen, zowel in de winkel als door leveringen aan huis.
Bron: about.sainsburys.co.uk

Plannen om Nederlandse SPAR-winkels in Israël te openen lopen vast
Plannen om Israëlische filialen te openen van de Nederlandse food retail keten SPAR zijn vastgelopen, zo vernam Ynet, nadat de lokale franchisehouder, de Israëlische zakenman Amit Zeev, en Yitzchak Mirilashvili, die 19% van het bedrijf had gekocht, besloten uit elkaar te gaan en hun partnerschap te ontbinden.
Bron: ynetnews.com

Publicatiedatum: