Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika intensiveert toezicht op citrusplagen temidden van handelsgeschil EU

Zuid-Afrika, na Spanje de grootste citrusexporteur ter wereld, start een bewakingsprogramma in Gqeberha, een belangrijke stad in de Oostkaap, de op één na grootste citrustelende regio van het land. Dit besluit volgt op de ontdekking van de Afrikaanse stam van de citrusgreening in woonwijken van Gqeberha. De plaag, die wordt overgedragen door insecten, leidt tot vlekken op de bladeren en heeft ernstige gevolgen voor de kwaliteit van het fruit, waardoor het onverkoopbaar en ongeschikt voor verwerking wordt.

De onlangs aangekondigde bewakingsinspanningen van het Zuid-Afrikaanse ministerie van Landbouw zijn bedoeld om de noodzakelijke interventies te beoordelen. Deze stap komt midden in een lopend geschil met de Europese Unie over schimmelinfecties, waarbij de EU strenge eisen heeft gesteld aan de plaagbestrijding bij de import van Zuid-Afrikaanse citrus. Deze maatregelen, gericht tegen blackspot en de valse fruitmot, bedreigen de economische haalbaarheid van de Zuid-Afrikaanse export van citrus naar de EU, die vorig jaar een waarde vertegenwoordigde van 847 miljoen dollar. In reactie hierop heeft Zuid-Afrika de Wereldhandelsorganisatie ingeschakeld om de handelsgeschillen op te lossen.

Bron: BNN Bloomberg

Publicatiedatum: