Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Molari en G-Berries investeren in doordragende bramenras Danna

In 2024 zijn de Italiaanse bedrijven Molari en G-Berries aan verschillende projecten begonnen. "2025 wordt dan weer een jaar waarin we onze positie op Europees en wereldniveau zullen consolideren", aldus Luca en Matteo Molari. "De synergie tussen de twee bedrijven wordt steeds sterker: het zijn twee afzonderlijke bedrijven, maar met hetzelfde doel voor ogen. G-Berries kent wereldwijd een sterke groei. De Morocco Easy Club is officieel van start gegaan met een mooi areaal van EasyRock® en EasyStar® frambozen. Hetzelfde geldt voor het Mexico Easy Program. Deze twee landen zijn duidelijk de focus voor het komende jaar. Een mooie mijlpaal voor G-Berries wordt de lancering van een commerciële licentie in India."

Ook bramen zijn een aandachtspunt. "Molari investeert veel in het promoten van nieuw materiaal dat uniek is voor deze soort, zoals Danna, een doordragend ras dat erg in de belangstelling staat. Ook voor 2025 heb we een nieuw ras klaar. Tot slot de blauwe bes: het doel voor 2025 is om te groeien in dit segment. Op dit moment hebben we een uitstekend rassenpakket, zowel met rassen die geschikt zijn voor zuidelijke gebieden (Cupla en Ventura) als noordelijke gebieden (Duke, Cargo, Valor, Top Shelf en andere). In de tweede helft van 2025 beginnen de eerste proeven met de nieuwe zuidelijke highbush variëteiten bij de Naike Blueberry Club, die vorig jaar werden gepresenteerd op de Fruit Attraction en nu al in het veld kunnen worden geobserveerd. Italië, Spanje, Portugal en Marokko zijn de doellanden."

"Vanaf volgend jaar is er ook een nieuwe managementstructuur", vervolgen de twee broers. "De commerciële activiteit van rassenontwikkeling zal binnen G-Berries worden geleid door Alessandro Gualandi, die zich zal richten op Marokko, Mexico, Polen en het Verenigd Koninkrijk, samen met Monia Dall'Ara, directeur van Molari. De technische ondersteuning voor het Middellandse Zeegebied (Spanje, Portugal, Griekenland) komt in handen van Valeria Girlando en voor Italië, Duitsland, Oostenrijk en andere Centraal-Europese landen van Jacopo Giuliani."

"Daarnaast is er nog de ontwikkeling van het rassenprogramma genaamd Gil Program. Dezer dagen evalueren we het bedrijf dat de achtste en laatste beschikbare plaats zal innemen en volgend voorjaar zullen de eerste Europese tests van enkele nieuwe selecties van start gaan. De resultaten van de panels die in september werden gehouden, vervullen ons met enthousiasme, net als de betrokkenheid van kopers en belanghebbenden."

Molari en G-Berries zijn standhouder op de Fruit Attraction (hal 9, stand G0-8).

Voor meer informatie:
Molari Società Agricola
Via Cerchia di Martorano 891
47521 Cesena (FC) – Italië
Tel: +39 (0)547 630540
[email protected]
www.vivaimolari.it

G-Berries srl
Corso Mazzini 30
Cesena (FC) – Italië
www.gberries.it

Publicatiedatum: