Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs van maaltijdboxen in 2024 gemiddeld 8,7% hoger dan in 2022

Elk jaar duikt Foodboxen.nl in de prijzen van maaltijdboxen. Zo ontstaat er een goed inzicht in hoe de prijzen zich ontwikkelen. Soms kijkt de portal naar wat een maaltijdbox voor een gezin per jaar ongeveer kost, en er wordt ook in de gaten gehouden of en hoe snel, de prijzen stijgen. De laatste cijfers van de maaltijdboxvergelijker op dit gebied dateerden alweer uit 2022 en zodoende was het weer tijd voor een update van de prijsstijgingen van maaltijdboxen.

Uit de prijsdata van het onderzoek blijkt onder meer dat de prijzen van maaltijdboxen zijn gemiddeld 8,7% gestegen ten opzichte van 2022. Eén maaltijdbox is echter goedkoper geworden: de Crisp Weekbox, dit was voorheen de Krat. De gemiddelde prijs voor een maaltijdbox met 3 maaltijden voor 2 personen ligt nu op €48,41, wat neerkomt op €8,- per maaltijd, inclusief bezorging. Wanneer je meer maaltijden per week neemt of voor meer personen bestelt, daalt de prijs behoorlijk snel. In vergelijking met 2020 is de prijs gemiddeld met 18,5% toegenomen. In 2020 was de gemiddelde prijs per maaltijd in een maaltijdbox nog €6,80.
HelloFresh valt op door een prijsstijging die ruim onder het gemiddelde ligt.
Vergelijken we de boxen van HelloFresh en Green Chef in Nederland met diezelfde boxen in het VK, dan zien we dat de boxen in Nederland bijna €4,- per week duurder zijn.

De markt voor maaltijdboxen blijft in beweging, zoals ook blijkt uit deze update. Sommige aanbieders zijn verdwenen, zoals Versh, terwijl er ook nieuwe aanbieders bij zijn gekomen, zoals Boerschappen. Hoewel dit bedrijf al bestond, is het nu bekender geworden bij het grote publiek.

Daarnaast is de Krat nu omgedoopt tot de Crisp Weekbox, en er is ook een nieuwe categorie boxen in opkomst: de gezonde opwarmmaaltijden, zoals bij Factor. Omdat dit toch een ander product is, nemen is deze voor nu niet meegenomen in het prijsoverzicht.

Per merk zien we dat de prijsstijging bij HelloFresh (+4,6%), Marley Spoon (+6,6%), Green Chef (+5,6%) en vooral Crisp (-4,5%) relatief beperkt blijft. Desalniettemin is Dinnerly nog steeds de voordeligste optie, ondanks een prijsstijging van 11,4%.

De prijsstijging van 8,7% over de afgelopen 2 jaar betekent dat een maaltijdbox met 3 maaltijden voor 2 personen per week €3,90 meer kost. Op jaarbasis, als je 40 weken per jaar een maaltijdbox gebruikt, ben je gemiddeld €160,- extra kwijt.

Foodboxen.nl heeft ook de prijzen met de Britse maaltijdboxen vergelijken, daaruit blijkt dat de gemiddelde prijs van maaltijdboxen in Engeland bijna identiek is aan die in Nederland, dus ook rond de €48,50.

Klik hier voor een overzicht van de prijsdata

Bron: Foodboxen.nl

Foto index: Dreamstime

Publicatiedatum: