Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rubyglow ananas komt in 2025 naar Europa

Fresh Del Monte Produce zal begin 2025 de Rubyglow® ananas aanbieden in Europa. Deze ananas heeft een rode schil, heldergeel vruchtvlees en een nieuwe, zoete smaak die vergelijkbaar is met de Del Monte Gold® Extra Sweet ananas. De eerste lancering van de ananas in China in januari vorig jaar leidde tot een wereldwijde wachtlijst en een daaropvolgende lancering in Noord-Amerika in mei 2024. De wachtlijst is nu open in verschillende Europese landen - degenen die al op de lijst staan, zullen worden gecontacteerd zodra het product beschikbaar is. Het bedrijf verwacht dat de snelste levering begin 2025 zal zijn.

"We zijn er trots op om onze nieuwste ananasinnovatie, de Rubyglow ananas, te introduceren in de Europese regio", zegt Mohammad Abu-Ghazaleh, voorzitter en CEO van Fresh Del Monte. "Onze wetenschappers blijven de lat hoger leggen door nieuwe ananasvariëteiten te creëren, met gevarieerde smaken en kleuren, die steeds meer consumenten wereldwijd aanspreken."

Het bedrijf verwacht dat de snelste levering in Europa begin 2025 zal zijn.

De Rubyglow ananas wordt geteeld in Costa Rica, is al meer dan 15 jaar in ontwikkeling en heeft een geregistreerd octrooi in de Verenigde Staten. Het is een kruising tussen een traditionele ananas en een Morada ananas - die meestal oneetbaar is - waardoor de Rubyglow ananas een hybride vrucht is die geproduceerd wordt door middel van traditionele kruisingstechnieken. Het duurt twee jaar om elke Rubyglow ananas te telen, die vervolgens op natuurlijke wijze aan de plant rijpt en zonder kroon wordt verkocht in een elegant ontworpen verpakking. Deze ingewikkelde en tijdrovende teeltcyclus en de beperkte zaadvoorraad zijn de redenen achter de wereldwijde schaarste van Rubyglow ananassen.

Fresh Del Monte houdt zich al sinds de jaren '90 bezig met de wereldwijde ontwikkeling van ananas met het debuut van de Del Monte Gold Extra Sweet ananas, de eerste in zijn soort. De ananas heeft een gouden kleur en was op dat moment veel zoeter dan alle andere ananassen op de markt. Sindsdien heeft het ananasprogramma van het bedrijf de Pinkglow® ananas (niet verkrijgbaar in Europa), de Honeyglow® ananas, de Del Monte Zero® ananas en nu de Rubyglow ananas gelanceerd.

Voor meer informatie:
Claudia Pou
Fresh Del Monte
[email protected]
https://freshdelmonte.com/rubyglow/

Publicatiedatum: