Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl voorspelt verdere groei discounters

VK: John Lewis Partnership schrapt functie van chief executive onder nieuwe voorzitter
De allereerste chief executive van John Lewis Partnership wordt uit zijn functie ontheven als onderdeel van een herschikking onder Jason Tarry. De nieuwe voorzitter versnelt het plan voor een ommekeer, slechts enkele weken nadat hij de teugels overnam van zijn voorganger, Sharon White.
Bron: theguardian.com

Prijzen winkelmandje in Spanje in september licht gedaald
De Spaanse Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft vastgesteld dat de prijs van het gemiddelde boodschappenmandje in september met 0,58% is gedaald. Groenten en fruit kenden de grootste prijsstijging in Spanje, met een stijging van 6,59% in september ten opzichte van de voorgaande maand. Onder de afzonderlijke artikelen waren sla, uien, sinaasappelen en appelen degenen met de hoogste prijsstijgingen, waarschijnlijk als gevolg van het einde van het zomerseizoen.
Bron: esmmagazine.com

België: Okay (Colruyt Group) start met self-checkout kassa's
Okay, onderdeel van de Belgische retailer Colruyt Group, heeft zijn eerste self-checkout geopend in een supermarkt in Hoegaarden, vlakbij Leuven. Een tiental winkels zal in de komende maanden volgen, maar de (grotere) Colruyt supermarkten niet.
Bron: retaildetail.eu

Lidl Italia CEO voorspelt groei marktaandeel discounters
De CEO van Lidl Italia, Massimiliano Silvestri, gelooft dat discounters klaar zijn om hun marktaandeel in de komende tien jaar aanzienlijk uit te breiden. In een interview met het Italiaanse dagblad Corriere della Sera herinnerde hij eraan dat discounters in 2010 goed waren voor 12,6% van de markt, een percentage dat nu is opgelopen tot 23% en naar verwachting zal groeien tot 30% in het komende decennium, wat een groei vertegenwoordigt van € 10 miljard. Voedingsmiddelen en dranken zijn goed voor 4% van de totale export, waarbij lokale producten zoals groenten en fruit €600 mln bijdragen, waardoor Lidl Europa's grootste exporteur van Italiaanse groenten en fruit is.
Bron: esmmagazine.com

VK: Inflatie retailprijzen loopt op in aanloop naar herfst
Volgens de laatste gegevens van Kantar is de inflatie van de retailprijzen in de vier weken tot 29 september licht gestegen van 1,7% vorige maand naar 2,0%. De thuisverkoop bij de retailers groeide in dezelfde periode met 2,0%. De grootste supermarkt van Groot-Brittannië, Tesco, behaalde zijn grootste aandeel sinds december 2017. Ocado was de snelst groeiende retailer voor de achtste maand op rij, met een omzetstijging van 10,0% in de laatste 12 weken.
Bron: kantar.com

Publicatiedatum: