Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tropicsur neemt Valenciaanse avocadoteler over

Tropicsur, een Andalusisch bedrijf dat avocado's en mango's teelt en afzet, heeft een van de grootste avocadotelers in de Valenciaanse Gemeenschap overgenomen. Tropicsur stelt zich tot doel zijn omzet de komende jaren te verdrievoudigen.

Hiertoe zal een nieuw pakstation met rijpingscellen voor avocado's en mango's worden gebouwd in Pedreguer (Alicante). De nieuwe faciliteiten, met een vloeroppervlak van 2.800 m², zullen in eerste instantie aan 35 mensen werk bieden, maar op middellange termijn wordt de creatie van 60 banen worden verwacht. Het pakstation zal in november operationeel zijn, wat samenvalt met de start van het Spaanse avocadoseizoen.

Met deze uitbreiding wil het bedrijf uit Málaga dichter bij zowel de telers aan de Spaanse oostkust als de belangrijkste inkoopcentra van de supermarktketens komen.

Tropicsur zet al acht jaar avocado's uit de regio Valencia af en heeft een aanzienlijk marktaandeel dat elk jaar toeneemt. Het bedrijf heeft meer dan 100 hectare eigen teelt in de provincies Valencia en Alicante.

Bovendien is deze geografische diversificatie in lijn met het doel om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen en zo een belangrijke stap te zetten in het behalen van de milieuduurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Tropicsur, dat ruim 35 jaar ervaring heeft in de subtropische fruitsector, verwacht in 2024 ongeveer 5.000 ton fruit te verhandelen, goed voor een omzet van circa € 13 miljoen. Met zijn pakstation in de Guadalhorce-vallei (Malaga) geeft het service aan telers uit Andalusië en de Portugese Algarve.

Spanje, Frankrijk, Nederland en Zwitserland zijn de belangrijkste bestemmingsmarkten voor het bedrijf. Binnenkort zal het bedrijf de aanwezigheid in Duitsland, Oost-Europa en Azië uitbreiden met de aanwerving van een specialist in deze markten.

Na de toetreding van de nieuwe partner uit de regio Valencia, heeft Tropicsur meer dan 120 hectare avocadoteelt. Daarnaast werkt het aan het opzetten van een nieuwe teeltfaciliteit om de eigen oogst te verdubbelen.

Voor meer informatie:
Álvaro González
Tropicsur
Tel: +34 656 945 040 (Spanje)
[email protected]
www.tropicsur.es

Publicatiedatum: