Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw instituut: Wageningen Social & Economic Research

Met ingang van 1 januari 2025 gaan de huidige onderzoeksinstituten Wageningen Centre for Development Innovation en Wageningen Economic Research samen verder als één instituut met een nieuwe naam: Wageningen Social & Economic Research.

Het nieuwe instituut maakt – net als de beide huidige instituten – deel uit van de WUR Social Sciences Group. Prof. dr. Joost de Laat is sinds 1 oktober algemeen directeur van de groep: "Er zijn grote sociale en economische uitdagingen op het vlak van landbouw en voedsel in Nederland, Europa en wereldwijd. Met deze krachtenbundeling krijgt Wageningen University & Research een instituut dat bij uitstek over de kennis en expertise beschikt om samen met onze partners een positieve bijdrage te leveren aan die uitdagingen."

De missie van Wageningen Social & Economic Research is om met wetenschappelijke kennis bij te dragen aan eerlijke en duurzame landbouw- en voedselsystemen. Dat betekent dat er binnen de grenzen van de planeet voldoende en gezond voedsel voor iedereen beschikbaar is, bij een eerlijk inkomen voor producenten.

Het instituut werkt samen met een brede waaier aan partners. Binnen WUR zijn dat de andere Wageningen Research instituten en leerstoelgroepen. Externe partners zijn onder meer overheden, (voedsel)producenten, ketenpartijen en maatschappelijke organisaties.

Wageningen Social & Economic Research (ruim 400 medewerkers) combineert diepgaande kennis van de landbouwpraktijk en voedselsystemen met expertise op het vlak van data, economische modellen, gedragseconomie, beleidsinstrumenten, systeemverandering en multi-stakeholderprocessen.

De dagelijkse leiding van Wageningen Social & Economic Research ligt straks in handen van drie instituutsmanagers. Een van hen is ir. Olaf Hietbrink, nu Business Unit Manager van Wageningen Economic Research. De beide andere zullen naar verwachting later dit najaar worden benoemd.

Bron: WUR

Publicatiedatum: