Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voedselbanken Nederland, GroentenFruit huis en partners slaan handen ineen

"Doneren van groenten en fruit aan mensen in armoede moet de norm worden binnen de AGF-sector"

Voedselbanken Nederland, GroentenFruit Huis, Groente & Fruitbrigade en Groentebrigade Manna hebben een intentieovereenkomst getekend om de toegang tot vers en gezond voedsel voor mensen in armoede te vergroten. Met een handdruk bestendigen vicevoorzitter Tom Hillemans van Voedselbanken Nederland en voorzitter Cathy van Beek van GroentenFruit Huis de intentieovereenkomst.


v.l.n.r. Mary van Hoek-Hendriks (bestuurslid Groente & Fruitbrigade), Gert Mulder (bestuursvoorzitter Groente & Fruitbrigade), Tom Hillemans (vicevoorzitter Voedselbanken Nederland), Cathy van Beek (voorzitter GroentenFruit Huis), Richard Schouten (directeur GroentenFruit Huis), Anne Marie Borgdorff (programmamanager Gezondheid GroentenFruit Huis)

De betrokken partijen willen de distributie en consumptie van vers en gevarieerd voedsel bevorderen voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Enerzijds door het aanbod te vergroten en zo veel mogelijk bedrijven aan te laten sluiten om meer groente en fruit beschikbaar te stellen voor voedselbankklanten. Anderzijds door de gezondheidsaspecten en het gebruiksgemak van groente en fruit voor mensen in armoede te bevorderen.

In de overeenkomst pakt iedere organisatie haar rol en verantwoordelijkheid. Brancheorganisatie GroentenFruit Huis informeert haar leden en roept hen op tot samenwerking. Groente & Fruitbrigade en Groentebrigade Manna dragen zorg voor een naadloze aansluiting in het bedrijfsproces van groente- en fruithandelaren en telers en vormen de schakel naar Voedselbanken Nederland. De voedselbanken zorgen ervoor dat het gezonde aanbod bij hun klanten terechtkomt alsook informatie over de bereidingswijze en het bevorderen van gezonde keuzes om de consumptie te vergroten.

Samen willen de partijen binnen drie jaar een duurzame oplossing bieden, zodat het doneren van groenten en fruit aan mensen in armoede de norm wordt binnen de groente- en fruitsector.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
Sylvia Krijnen
Communicatiemanager GroentenFruit Huis
[email protected]
Tel.: +31 (0)6 571 994 25

Voedselbanken Nederland
Marlies van Amerongen-Boomars
Woordvoerder Voedselbanken Nederland
[email protected]
Tel.: +31 (0)6 4933 6894

Groente & Fruitbrigade
Mary van Hoek-Hendriks
Bestuurslid Communicatie
[email protected]
Tel.: +31 (0)6 441 021 45

Publicatiedatum: