Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bijna alle Inspire-aardbeien classificeren we als klasse 1"

Inspire-aardbei van The Greenery is aan de top van zijn klasse. "Ik ben heel blij dat de Inspire er is!", zegt Ton de Weerdt, Manager Kwaliteitscontrole, The Greenery. "Deze aardbei is kwalitatief gewoon erg goed". Perfect? Dat is de Inspire nóg niet, maar hij presteert door de slimme veredeling erg goed ten opzichte van andere aardbeienrassen. "We werken nu ongeveer 4 jaar met deze Inspire-aardbei en hebben zéér goede ervaringen. Bijna alle Inspire-aardbeien classificeren we als klasse 1!"

"Op welke aspecten de Inspire er echt uitspringt ten opzichte van andere rassen? Inspire valt op als je kijkt naar de smaak, vorm, kleur, glans én houdbaarheid. En, als ik nu een bakje Inspire-aardbeien voor je neus zou zetten, dan zou het gewoon écht in 5 minuten leeg zijn", vertelt Ton.

De kwaliteitsnormen voor klasse 1 en 2 zijn Europees genormaliseerd en liggen vast in Brussel. "Binnen klasse 1 hebben we bij The Greenery nog 4 verschillende kwaliteiten waar we de aardbeien op indelen. We keuren op zaken als maatsortering, temperatuur, brix-waarde en verpakking. En wat veel mensen niet weten: ook de kroon van de aardbei is van belang. Is de aardbei supermooi maar de kroon niet? Dan is het toch géén klasse 1."

Hoge brixwaarde
De gewenste brixwaarde is klant-afhankelijk, en dus niet algemeen vastgelegd.
"Wij eisen zelf een brix van minimaal 8 voor aardbeien onder het Sweet & Sunny-label.
De Inspire is een smaak-aardbei, dat betekent dat wij zelf een hoge brix-waarde eisen.
Die waarde kan in extreme gevallen oplopen tussen 10 en 12. Maar let op: bij een hoge brixwaarde moet de rest van de aardbei ook helemaal kloppen."

Ideale omstandigheden
Inspire staat alleen in de kas; dat heeft een positieve invloed op de kwaliteit. "Andere aardbeien staan ook in tunnels en in de vollegrond. Daar zijn de weersomstandigheden natuurlijk vele malen meer van invloed op de kwaliteit dan in de kas. In de kas kun je de omstandigheden véél meer reguleren. De productie van de Inspire verloopt heel gelijkmatig zonder pieken, dat is erg fijn", vertelt Ton.

"Afgelopen zomer bleek de Inspire-aardbei in de kas ook van uitzonderlijke klasse. Veel aardbeirassen rijpen te snel af onder 's zomerse omstandigheden in de kas, waardoor ze snel zacht worden en gevoelig zijn voor drukplekken. Inspire houdt zich onder deze omstandigheden ook met vlag en wimpel staande, waarbij de teler het normale plukschema kan blijven volgen.

Voor meer informatie:
Klaas de Jager
M 06 53 84 24 02
[email protected]
The Greenery
[email protected]
www.thegreenery.com

Publicatiedatum: