Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister onderzoekt mogelijkheden voor Nederlandse vlag op producten uit eigen land

Minister Femke Wiersma van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur gaat in haar kennismakingsgesprekken met producenten en retail kijken of het mogelijk is om standaard een Nederlandse vlag op verpakkingen van producten van Nederlandse bodem te plaatsen. Dit schreef de minister onlangs in een brief aan de Tweede Kamer, schrijft NFO.

Aanleiding hiervoor is de motie die het PVV-Kamerlid Jeannet Nijhof-Leeuw op 18 juni van dit jaar indiende. De motie vraagt de regering om samen met de sector te onderzoeken op welke manier de boer-tot-bordstrategie kan worden verstrekt door een duidelijk zichtbare Nederlandse vlag op verpakkingen. Dit moet dienen als extra prikkel voor de consument om te kiezen voor Nederlands product.

Volgens Wiersma geeft een speciale Europese uitvoeringsverordening sinds 2020 meer mogelijkheden voor de aanduiding van herkomst op de verpakking "Het is dan ook in eerste instantie aan producenten en retail om met deze mogelijkheden meer te doen aan de herkenbaarheid en zichtbaarheid van regionaal en Nederlands product in het schap voor de consument", zo schrijft de minister in haar brief. "Dat kan door een vlaggetje of naam van de regio of de aanduiding NL. Daarnaast kan de retail ook meer doen met het schapbeleid. Zo zijn er nu al winkels met een speciaal in het oog springend schap met regionale producten."

Bron: NFO

Publicatiedatum: