Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BayWa ontvangt 500 mln euro voor herstructurering

BayWa heeft overeenstemming bereikt met haar belangrijkste financiers over een kernpuntennota voor de herstructurering van de onderneming tot 2027 en zal, zoals reeds aangekondigd, van hen nieuwe middelen ontvangen voor een totaalbedrag van ongeveer 500 miljoen euro. Meer dan 95 procent van alle financiële schuldeisers heeft nu ingestemd om de herstructureringsinspanningen van BayWa constructief te ondersteunen door middel van een standstill-overeenkomst tot december 2024, waarmee een stabiel kader is gecreëerd voor de afronding van en overeenstemming over de herstructureringsoplossing voor de lange termijn. Het definitieve herstructureringsconcept wordt verwacht in december 2024.

"In korte tijd zijn we erin geslaagd om de basis te leggen voor een meerjarige operationele reorganisatie. BayWa kan opnieuw een betrouwbare partner zijn voor onze klanten, leveranciers, werknemers en financieringspartners. Het bedrijf zal de crisis gebruiken om zich te concentreren op zijn kerncompetenties met het doel de bedrijfsvoering te versterken. Strategisch gezien is BayWa goed gepositioneerd met haar toekomstgerichte segmenten zoals voeding, energie en bouw," aldus Marcus Pöllinger, CEO van BayWa AG.

Het financieringspakket is het resultaat van wekenlang intensief onderhandelen met de ongeveer 300 schuldeisers van BayWa. Het duidelijke doel is om een consensuele oplossing te vinden en alle financiële schuldeisers gelijk te behandelen. Enkele schuldeisers hebben nog niet ingestemd met de standstill-overeenkomst. Om redenen van gelijke behandeling van alle financiële schuldeisers zullen er geen afzonderlijke terugbetalingen van individuele financiële verplichtingen plaatsvinden, ondanks voldoende liquiditeit en volledige financiering. De steun van bijna alle financiële schuldeisers stelt BayWa in staat om de geplande reorganisatie door te voeren, zelfs tegen het verzet van enkele financiële schuldeisers in. Dit zal geen invloed hebben op het totale financieringspakket en de voortgang van de operationele reorganisatie.

Het vertrouwen van de belangrijkste financiers van BayWa in de onderneming vormt de basis voor een stabiele herstructurering over een periode van meerdere jaren. Het biedt ook een goede basis voor het omzetten van bestaande kredietovereenkomsten in een financieringsovereenkomst voor de langere termijn. "Er zijn al gesprekken gaande", zegt Michael Baur, CRO van BayWa. "Het vertrouwen dat onze financieringspartners tot nu toe in het proces hebben getoond, maakt ons optimistisch dat we in staat zullen zijn om de financieringsoplossing voor de lange termijn te realiseren die we nastreven met een herstructureringsperiode tot 2027."

Voor meer informatie:
Dr. Frank Herkenhoff
BayWa
Arabellastr. 4
81925 München, Duitsland
Tel: +49 8992223680
[email protected]
www.baywa.com

Publicatiedatum: