Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri gaat voor composteerbare etiketten

Sinclair en Zespri hebben een composteerbaar etiket voor fruit gelanceerd, wat een belangrijke stap voorwaarts betekent in productverpakking en milieuverantwoordelijkheid. Dit etiket voldoet wereldwijd aan composteringsnormen, kan thuis in een compostemmer worden weggegooid en is snel en gemakkelijk van het fruit te verwijderen.

Details over de belangrijkste kenmerken van de gecertificeerde composteerbare sticker zijn onder andere:

  • Gecertificeerd composteerbaar: De Sinclair - T55 fruitsticker is gecertificeerd als veilig composteerbaar door TÜV AUSTRIA met de thuis- en industriële 'Eindproducten'-certificering, evenals door ABA en DIN CERTCO voor thuiscompostering. Dit betekent dat de sticker volledig afbreekbaar en biologisch afbreekbaar is zonder schadelijke reststoffen in het milieu achter te laten.

  • Consumentengemak en minimale verpakking: De composteerbare sticker biedt een oplossing met minimale verpakking, wat leidt tot minder consumentenafval vergeleken met andere verpakkingsmethoden. De sticker kan samen met fruitschillen en ander organisch afval in thuiscompostbakken worden weggegooid, wat het afvalbeheer voor de consument vereenvoudigt.

  • Duurzaamheid met prestaties: De fruitsticker is gecertificeerd voor zijn prestaties aan het einde van de levensduur en voldoet aan de normen van Sinclair voor geautomatiseerde, snelle toepassing in het verpakkingscentrum en door de hele keten.

De applicatieprestaties zijn gelijkwaardig aan die van conventionele plastic stickers. Het biedt conformiteit om veilig te kleven op groenten en fruit, waardoor essentiële productinformatie, zoals herkomst, variëteit, PLU en barcodes, kan worden weergegeven met branding.

"We zijn verheugd om de composteerbare fruitsticker te introduceren die gecertificeerd is door TÜV AUSTRIA, ABA en DIN CERTCO als een 'eindproduct'", zegt Colin Woodward, CEO van Sinclair. "Dit is een unieke prestatie en de industriële en thuiscertificering is een bewijs van ons streven naar innovatie en onze toewijding aan het ondersteunen van de AGF-sector met milieubewuste oplossingen. Wij geloven dat dit composteerbare label een nieuwe standaard zet in de verpakking van producten, plastic afval vermindert en bijdraagt aan een duurzamere toekomst."

"Onze samenwerking met Sinclair weerspiegelt ons streven naar meer duurzame praktijken in onze wereldwijde keten", zegt Jason Te Brake, CEO van Zespri. "Het verkennen van meer duurzame labelopties voor fruit is al een aantal jaar een gebied van aanzienlijke aandacht voor Zespri, waarbij onze stickers een belangrijke garantie zijn voor consumenten dat het fruit dat ze kopen authentiek, veilig en van hoge kwaliteit Zespri Kiwi's zijn. We zijn van plan om al ons fruit om te zetten naar dit volledig thuis composteerbare label en de overgang zal volgend jaar plaatsvinden."

"We weten dat consumenten ons vooruitgang willen zien boeken in de richting van milieuvriendelijkere labels en deze composteerbare sticker voldoet niet alleen aan hun verwachtingen, maar ondersteunt ook onze duurzaamheidsdoelstellingen door plastic afval te verminderen," aldus Jiunn Shih, chief marketing, innovation & sustainability officer bij Zespri.

Het certificeringsproces omvatte testen om te garanderen dat de sticker voldoet aan strenge composteerbaarheidscriteria. De TÜV AUSTRIA, ABA en DIN CERTCO certificeringen worden wereldwijd erkend.

Voor meer informatie:
Duncan Jones
Sinclair
Tel: +44 7970 725 752
[email protected]

Anna Kruis
Zespri
Tel: +64 27 316 7777
[email protected]
https://www.zespri.com/

Publicatiedatum: