Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Hoek, Hars & Hagebauer:

"Ondanks uitdagingen succesvolle start van het pomeloseizoen"

Tholen - "Het Honey Pomelo seizoen 2024 heeft weer zijn uitdagingen", aldus Piet Hoek van Hars & Hagebauer. De pomelo's vormen voor de importeur een belangrijk importproduct. "Maar ook dit seizoen loopt weer anders dan verwacht. De voornaamste problemen ontstaan door de lange vertragingen. We maken het nu dagelijks mee dat de containerschepen zulke vertragingen hebben, dat de levertijden tot soms wel drie weken verlengd worden."

"Natuurlijk resulteert dat nu even in een krappe markt. We zien dat de verkooprijzen nu even boven verwachting zijn. Maar dat moet ook! De inkoopprijzen in China zijn beduidend hoger dit jaar. Dat resulteert sowieso in een wat voorzichter beleid bij de meeste importeurs. Tot nu toe is het ons gelukt om voor onze vaste klanten wekelijkse aankomsten te garanderen. Klanten vertrouwen ons hun pomelo-programma toe en wij zorgen dat het fruit er is. Ook als we daarvoor een stapje harder moeten doen", aldus de importeur.

Nieuw is dit jaar de verpakking zonder net. In plaats van een net is zoals op de foto te zien is het beschermende folie bedrukt als net. "Scheelt toch weer een berg plastic en de supermarkten vragen erom", aldus Piet. "Naar verwachting komen er dit jaar over de hele bandbreedte wat minder Honey Pomelo's op de markt. Maar hoeveel, dat weet nog niemand. Als ze er zijn, dan hebben wij ze!"

Voor meer informatie:
Piet Hoek
Hars & Hagebauer B.V.
Selderijweg 90 F
2988 DG Ridderkerk
Tel.: +31 180 745 100
[email protected]
www.harshagebauer.nl