Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

René Brienen erelid Les Patrons Cuisiniers

Ruim honderd aanwezig gasten hebben luidkeels 'Lang zullen ze leven' gezongen voor chefkok René Brienen en echtgenote Marja. De nét gestopte Michelin Hoofdinspecteur Werner Loens staat in de keuken van Brienen aan de Maas nederig af te wassen. Eminente collega (oud-)chefs uit het hele land, zoals Paul Fagel, Cees Helder, Jacob Jan Boerma, Erik van Loo, Hans Snijders, Paul Pollux en Margot Reuten zijn vanuit het hele land afgereisd naar Well om een hommage te brengen aan hun bekende Limburgse collega Brienen. Jonnie en Therèse Boer en Sergio Herman doen datzelfde, maar dan per videoboodschap vanuit Zwolle en Singapore. En last but not least: Patrons Cuisiniers voorzitter Frank Visser benoemt de 'stoppende én startende' Wellsche chefkok tot erelid van deze bijzondere gastronomische club.

Na 25 jaar een ster te hebben gehad leverden chefkok René Brienen en echtgenote Marja onlangs die ster in bij Michelin, omdat ze vanwege de verkoop van hun pand aan het Waterschap Limburg in 2026 met het restaurant gaan stoppen. "In de tussenliggende periode tot dan kunnen liefhebbers van Brienens' kookkunst komen eten in de bistro-achtige formule die hij de komende anderhalf jaar nog gaat uitbaten. Dat werd met een grote lach en een kleine traan uitbundig gevierd in het bijzijn van collega's, pers, gasten en andere genodigden. 'Oh ik denk een man of dertig', zei René Brienen vooraf toen hem gevraagd werd hoeveel mensen er zouden komen. Het waren er ruim honderd, en samen met René en Marja Brienen vierden zij tot in de kleine uurtjes een culinaire avond die het echtpaar nog lang zal bijblijven."

Publicatiedatum: