Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sparta Valley Fruits

"Nog maar 20.000 ton Griekse Valencia sinaasappelen over voor de export"

Het oogstseizoen van Griekse Valencia sinaasappelen loopt bijna af, namelijk eind oktober. George Mpekiaris, mede-eigenaar van Sparta Valley Fruits, een citrusverpakkingsbedrijf in Laconia, Griekenland, constateert dat de vraag en de prijzen sinds eind juli zijn verbeterd. Hij legt uit dat het Laconiagebied dit seizoen ongeveer 170.000 ton sinaasappelen heeft geproduceerd. Aan het begin van het seizoen, van maart tot mei, waren de prijzen voor telers erg laag, nauwelijks 0,20 euro per kilogram. Sommige telers kregen zelfs slechts 0,10 euro per kilogram. Deze prijsdruk werd veroorzaakt door de grote en goedkope import van Egyptische sinaasappelen.

"Deze situatie veranderde toen de Zuid-Afrikaanse sinaasappelen op de Europese markt verschenen," zegt de Griekse verpakker. "Toen stegen de prijzen voor Griekse Valencia sinaasappelen tot 0,30-0,50 euro per kilogram, en nu zijn ze gestabiliseerd op 0,30-0,40 euro. Het is gemakkelijker voor de Griekse Valencia sinaasappelen om te concurreren met de Zuid-Afrikaanse import, omdat Zuid-Afrikaanse sinaasappelen duurder zijn dan de Egyptische. Bovendien, hoewel Zuid-Afrikaanse sinaasappelen er aantrekkelijker uitzien, staan de Griekse Valencia's bekend om hun zoete smaak."

Geen kloof tussen Griekse Valenciana's en Navelina's
Wat betreft de rest van het Griekse Valencia-seizoen, schat Mpekiaris dat er nog ongeveer 20.000 ton geëxporteerd kan worden. Op dit moment levert zijn bedrijf aan klanten in Centraal- en Noord-Europa, maar na eind oktober zal er in Laconia niet genoeg fruit meer zijn voor export. "Tegen eind oktober zullen we ongeveer 20.000 ton conventionele en 3.000 ton biologische citrus hebben verscheept. We verhandelen het hele jaar door citrus en zijn blij dat er geen leveringsonderbreking zal zijn voor onze klanten, aangezien het nieuwe Griekse sinaasappelseizoen vroeg begint."

"Ons pakstation zal tegen het einde van deze maand beginnen met het ontvangen van nieuwe Navelina's met een Brix van 11°-12° uit het gebied Argolida," benadrukt de Griekse exporteur, die een vermindering van 20-30% van de oogst in het nieuwe seizoen verwacht. Zijn grootste zorg is echter Egypte: "We zijn bezorgd over wat we dit jaar kunnen verwachten als zij hun producten niet naar Azië kunnen verschepen," besluit Mpekiaris.

Voor meer informatie:
George Mpekiaris
Sparta Valley Fruits
Tel: +30 273 102 0206
Mob: +30 694 417 9949
[email protected]
www.spartavalleyfruits.gr

Publicatiedatum: