Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe robotlijn voor avocadoverwerkers

De groeiende populariteit van avocado's en de daaruit voortvloeiende toename van de hoeveelheden geoogste en verwerkte avocado's vormen momenteel nieuwe uitdagingen voor de voedingssector. Het Duitse Kronen reageerde op deze nieuwe trend door de ontwikkeling van een innovatieve Robot Avocado oplossing, die nu een succesvolle testfase heeft doorlopen bij een klant in Nederland.

Gedurende een aantal weken heeft het bedrijf Lazy Foods, een fabrikant van guacamole en avocadospreads in Nederland, de Robot Avocado Line om avocado's te ontpitten en te schillen onder echte productieomstandigheden. Kronen's nieuwe oplossing voor de geautomatiseerde verwerking van het gevoelige fruit werd dit jaar voor het eerst gepresenteerd op de beurzen Fruit Logistica en Anuga FoodTec.

Gepatenteerde tools voor voorzichtige verwerking
De Robot Avocado-lijn onderscheidt zich door het gebruik van gepatenteerde gereedschappen en voor het halveren, pitten en schillen van avocado's in combinatie met een robot geschikt voor voedselverwerking van de fabrikant Stäubli. De gereedschappen en
processen zijn speciaal aangepast aan de speciale eisen van avocado's en bereiken zo een zeer hoge opbrengst bij het schillen van het fruit. De lijn kan tot 400 avocado's per uur verwerken met één robot, maar de productiviteit kan ook worden verhoogd tot 1000 avocado's per uur door twee of drie robots te gebruiken. Volgens de gegevens van gebruikers betaalt de lijn zichzelf binnen iets meer dan een jaar terug.

Automatisering als sleutel tot efficiëntie
Tijdens de testfase onder echte productieomstandigheden bij Lazy Foods, een bedrijf gespecialiseerd in de productie van avocadospreads zonder additieven, zijn ter plekke enkele kleine optimalisaties aan de robotlijn doorgevoerd. Zo is de zuiggrijper aangepast om kleinere vruchten of vruchten met een zeer ongelijkmatige schil te kunnen verwerken, in samenwerking met het Duitse Instituut voor Levensmiddelentechnologie (DIL), dat al betrokken was bij de ontwikkeling van de grijptechnologie in een onderzoeksproject. Het team van Lazy Foods was zeer tevreden over de verwerkingsresultaten van de lijn met ready-to-eat avocado's. Om de uitdagingen aan te gaan bij minder rijp, harder fruit, werkte het Kronen-team samen met Lazy Foods om de verwerkingsoplossing verder te ontwikkelen.

Het Lazy Foods team stelde in eerste instantie zes tot tien werknemers aan om de halfautomatische avocadoverwerking met de huidige Kronen Convenience Avocado
lijn. Het handmatige schilproces leidde echter tot gewrichtspijn bij sommige werknemers,
en de stijgende personeelskosten en moeilijke zoektocht naar medewerkers vormden de aanleiding voor de zoektocht naar een oplossing met de hoogst mogelijke graad van automatisering.

Een succesvolle praktijktest in een industriële omgeving
De robotoplossing helpt de efficiëntie van de avocadoverwerking te verbeteren en
de uitdagingen van het personeelstekort en de hogere personeelskosten aan te gaan. Lazy Foods gaf daarom zeer positieve feedback op het totaalconcept van de lijn.

Voor meer informatie:
Kira Krollpfeiffer
Kronen GmbH
Tel: +49 7854 9646 160
[email protected]
www.kronen.eu

Publicatiedatum: