Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijgende aardappelprijzen in Oekraïne

De aardappelmarkt in Oekraïne is flink in beweging. Volgens de telers is de belangrijkste factor die de prijzen in het aardappelsegment opdrijft de verminderde opbrengst als gevolg van de ongunstige weersomstandigheden in de afgelopen zomer. Bovendien merken de telers op dat er als gevolg van de droogte in de belangrijkste aardappelteeltregio's een zeer hoog percentage ondermaatse producten is, die niet geschikt zijn voor langdurige opslag.

Momenteel bieden Oekraïense telers aardappelen te koop aan tegen 17-25 UAH/kg (€0,37-0,55/kg), waarbij de prijzen in Oekraïne de afgelopen week met gemiddeld 19% zijn gestegen. De grote vraag van grossiers, die aardappelen blijven kopen voor de bewaring, blijft de belangrijkste reden voor de prijsstijging in dit segment. Bovendien hebben zware regens in sommige regio's de aardappeloogst bemoeilijkt, wat de prijsstijgingen voor deze producten verder ondersteunt.

Het is opmerkelijk dat de prijs van aardappelen in Oekraïne vandaag gemiddeld 2,8 keer hoger ligt dan in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien hebben grote marktspelers geen haast om hun belangrijkste aardappelvolumes te verkopen, omdat ze nog hogere prijzen in dit segment verwachten in de eerste helft van het huidige seizoen.

Bron: East Fruit

Publicatiedatum: