Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Florida's citrusteelt getroffen door orkaan Milton

Orkaan Milton is vorige week woensdagavond in Florida aan land gegaan. De storm maakte diverse slachtoffers, schakelde de stroom uit voor meer dan drie miljoen mensen en liet een bouwkraan omvallen. Tegelijkertijd ontstond er niet de dodelijke stormvloed waar wetenschappers bang voor waren. Milton kwam aan land als een storm van categorie 3 en kreeg te maken met aanzienlijke windschering toen hij landinwaarts trok.

Wat is de impact op AGF-sector in de Florida?
"De evaluaties zijn nog maar net begonnen", zegt Drew Lerner van World Weather. De verwachting is dat er verliezen zullen zijn voor de sector, maar er is nog niet genoeg informatie beschikbaar om een inschatting te maken. Wat wel bekend is, is dat Polk County, Florida's grootste citrusteeltregio enkele van de hardste winden te verduren kreeg. "Als gevolg daarvan verwacht ik dat er citrusvruchten op de grond zullen liggen, niet alleen in Polk County, maar in de hele regio waar citrus wordt geteeld." Het citrusseizoen begint over slechts enkele weken.

Lerner verwacht niet alleen fruit op de grond, maar ook schade aan bomen, maar denkt dat dit beperkt zal blijven tot Polk, Manatee, Hillsborough, Sarasota en mogelijk het noordwesten van Hardee County. Bovendien worden de aardbeiplanten nu in de grond gezet. De regio West-Centraal Florida, waar veel verschillende groenten en fruit worden verbouwd, heeft waarschijnlijk de grootste gevolgen ondervonden van de excessieve wind en enkele overstromingen. "Het kan echter een paar dagen duren voordat we feedback krijgen over de impact die orkaan Milton had op de AGF-sector in de staat."


Bron: National Hurricane Center

Voor meer informatie:
Drew Lerner
World Weather, Inc.
Tel: +1 913 383 1161
[email protected]
www.worldweather.cc

Publicatiedatum: