Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Daling kwaliteit Poolse Gala-appelen"

Het Poolse appelseizoen begon vroeg en met hogere prijzen dan vorig jaar, zegt Mohamed Marawan, eigenaar van de Poolse appelexporteur Sarafruit: "Het Poolse appelseizoen begon met een zeer goede vraag, omdat onze klanten wachtten op de nieuwe oogst. Dit werd gecombineerd met recordhoge prijzen en een vroegere start van het seizoen dan normaal."

Over het algemeen verwacht Marawan dat er minder appelen beschikbaar zullen zijn dan in voorgaande jaren, omdat het weer in bepaalde regio's invloed heeft gehad op de teelt. "De totale appeloogst is zeker lager dan in voorgaande jaren. De voorjaarsvorst en het droge weer hebben bijgedragen aan verliezen die in sommige gebieden in Polen zelfs 50 procent kunnen bedragen. Rassen zoals Jonagored zijn bijzonder afwezig in de geëxporteerde appelen. Dit komt doordat deze rassen erg groot van maat zijn, in combinatie met weinig kleur. Ondertussen zien we een daling in kwaliteit voor de Gala-appelen, omdat er geen stevigheid in de appel zit en er microscheurtjes te zien zijn."

Volgens Marawan zal de Egyptische markt binnenkort appels zien van verschillende oorsprong met concurrerende prijzen, wat zware concurrentie betekent voor de Poolse appels uit Polen: "De vraag naar Poolse appels is de afgelopen twee weken afgenomen, omdat appels uit Libanon, Syrië, Griekenland en Italië op de Egyptische markt zijn gekomen en zeer concurrerende prijzen bieden. Dit betekent dat de Poolse appelen dit seizoen meer concurrentie zullen ondervinden dan voorheen. En de prijzen voor Poolse appelen zijn al hoger, we hopen dat de prijzen zich een beetje stabiliseren om iedereen te laten weten waar ze staan in de huidige markt."

Omdat er minder vruchtzetting is, hebben de appels aan de bomen de ruimte gehad om groter te worden dan ze normaal zouden doen. "De appels zijn groter dan vorig jaar, omdat er zo weinig appels aan de bomen zijn gekomen, waardoor ze meer ruimte hebben gekregen om uit te groeien tot grotere proporties. Dit heeft invloed op het seizoen, omdat variëteiten zoals Jonagored dit seizoen volledig uit de export zijn verdwenen. Over het geheel genomen zien we momenteel recordprijzen, maar nu gecombineerd met een lage vraag," besluit Marawan.

Voor meer informatie:
Mohamed Marawan
Sarafruit
Tel: +48 537 935 155
[email protected]
www.sarafruit.eu

Publicatiedatum: