Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PND (Italië)

Eenvoudig flespompoenen schillen

Hoewel flespompoen een typisch herfstproduct is, is het ook buiten het seizoen verkrijgbaar op de markt. Vooral het verwerkte product voldoet aan de behoeften van de huidige consumentendynamiek.

Virginia Cascella

De moderne levensstijl biedt kansen voor de afzet van kant-en-klare of snel te bereiden producten. PND, een Italiaanse machinefabrikant, investeert ononderbroken in innovatieve schil- en snijmachines.

PL2D + snijtafel

"We hebben onlangs een lijn ontwikkeld speciaal voor pompoen. Onze PL1D, PL2D en PL4D schilmachines voldoen aan de verschillende productiebehoeften van onze klanten", vertelt sales manager Virginia Cascella. "De PL1D is een schilmachine met één schileenheid, ideaal voor kleine capaciteiten. PL2D en PL4D, met respectievelijk twee en vier schileenheden, zijn ontworpen voor grotere productielijnen. Dit varieert van een output van 4 tot 28 pompoenen per minuut, afhankelijk van het gekozen model."

De pompoen wordt geschild

De machine wordt handmatig gevoed, waarna de pompoen wordt geschild. Zelfs als ze een onregelmatige vorm hebben, kunnen de pompoenen gemakkelijk worden verwerkt. Het afval is minimaal en ligt rond de 12%, ook afhankelijk van het ras en van schildikte die de verwerker beslist in te stellen.

Pompoenschillen

"Het is een gebruiksvriendelijke lijn die ook eenvoudig te onderhouden is", vervolgt Cascella. "De groente wordt met instelbare snelheid geschild. De machine is gemaakt van voedselveilig roestvrij staal en is uitgerust met een touchscreen waar de rotatiesnelheid van de groente en de schilsnelheid van het mes kunnen worden ingesteld, twee transportbanden (voor de geschilde groente en voor het afval) en een inspectietafel. Het schilproces kan vervolgens worden voltooid met snijden: de schiller kan worden gecombineerd met een snijeenheid die de pompoen in tweeën snijdt."

"Onze schilmachines zijn niet alleen in Italië populair, maar ook in andere Europese landen en de Verenigde Staten. Wij leveren oplossingen voor de verwerkingsbedrijven die mee willen zijn met de technologische ontwikkelingen in de sector en hun resultaten willen optimaliseren", besluit Cascella.

Voor meer informatie:
Virginia Cascella
PND – Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) – Italië
Tel: +39 (0)818509368
[email protected]
www.pndsrl.it

Publicatiedatum: