Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Divino kaki's klaar voor export

Zoals eind deze zomer al werd verwacht, is de oogst en afzet van de Italiaanse kaki's van het merk Divino in de eerste helft van oktober van start gegaan. Dat is mooi op schema, mede dankzij een frissere septembermaand dan in voorgaande jaren.

"Op maandag 7 oktober werden de eerste zes pallets verladen naar groothandelsmarkten in Zuid-Italië en in de daaropvolgende dagen ook naar de markten in Midden- en Noord-Italië. Elke dag krijgen we bestellingen binnen om fruit te leveren", zegt Francesca Gallicchio, manager van Gallicchio Frutta, het bedrijf dat het merk "Divino – Il kaki italiano" heeft gecreëerd.

"We startten met de pluk van de kleinere maten, die al een homogene kleur hadden bereikt. Door de bijzonder droge zomer zijn de kaki's zoeter dan normaal."

Kaki's ondergaan vóór verkoop eerst een proces om de scherpe smaak uit het fruit te halen, maar de hoeveelheid fruit dat klaar is voor de markt zal de komende dagen geleidelijk toenemen, waardoor het bedrijf ook de export kan opzetten. "Er is veel enthousiasme, niet alleen in Italië", voegt Gallicchio toe. "We krijgen bestellingen binnen uit Oostenrijk, Duitsland en Oost-Europa. Vooral naar onze nieuwe verpakkingen van 2 kilo is er veel vraag vanuit de buitenlandse retail. De bedoeling is om in november, wanneer de oogst piekt, de afzet te beperken, want dan komt er veel product op de markt, wat voor een prijsdaling zorgt. We verkopen ons product liever wanneer we aan onze telers een betere prijs kunnen garanderen."

Voor meer informatie:
Divino – Il kaki italiano
Gallicchio Frutta Srls
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) – Italië
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
[email protected]
Ilkakidivino.com
Facebook.com/DivinoIlkakiItaliano

Publicatiedatum: