Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hitte deze zomer gaf grote uitdagingen"

Duitsland is al tientallen jaren een van de belangrijkste markten voor Italiaanse groente- en fruitproducten. Elk jaar worden tonnen sla, kool, steenfruit en citrus van Italiaanse telers naar Duitsland geëxporteerd. M.EC. is een van de oudste en betrouwbaarste leveranciers aan de Duitse retail. Mede dankzij de moderne eigen teelt, de hoogste kwaliteitsnormen en moderne logistiek heeft het bedrijf zich altijd staande kunnen houden in de markt.

Peter Mair en Giuseppe Casalino

M.EC. werd in 1996 opgericht door Peter Mair en Giuseppe Casalino en is nu een groot bedrijf in de groente- en fruitsector in Duitsland. Het bedrijf was oorspronkelijk gespecialiseerd in de verkoop van gemengde vrachtwagenladingen groenten en fruit aan retailers in de hele Europese Unie. De producten kwamen uit alle regio's van Italië - van de sappige sinaasappels en Clementines uit Sicilië tot de exquise perziken en nectarines uit Verona. De belangrijkste teeltgebieden zijn Battipaglia, het gebied rond Bari, Latina en Chioggia.

Rucolateelt in kassen

Kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie
In 2009 breidde M.EC. haar werkterrein uit naar de retail en eigen teelt van groenten en fruit. "Dit was een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van ons bedrijf", blikt medeoprichter en Managing Director Peter Mair terug. In 2018 werd een volgende stap voorwaarts gezet met de oprichting van een producentengroep. "Het doel van deze groep is om een betere beschikbaarheid van het product te garanderen door meer dan 850 hectare vollegrondsteelt en 250 hectare ultramoderne polytunnels te integreren in het teeltproces. Deze fusie heeft ons in staat gesteld om onze productvariëteit aanzienlijk uit te breiden, directe toegang tot de teelt te krijgen en te zorgen voor een continue kwaliteitscontrole die voldoet aan de steeds hogere eisen."

"Dit winterhalfjaar breiden we onze teelt van sinaasappels en Clementines uit. We bieden ook een gevarieerd assortiment groenten, waaronder onze traditionele Italiaanse en Egyptische bosuien, die vorig jaar op grote belangstelling van onze klanten konden rekenen. Kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie - van productie tot levering - blijven hoge prioriteiten bij M.EC. "We kijken ernaar uit om onze klanten te voorzien van verse producten van hoge kwaliteit en om samen duurzaam succes te boeken", zegt Mair.


Italiaanse sla

Uitdagingen in teelt en distributie
De belangrijkste klanten van Gruppo Mec zijn retailers en groothandelaren in heel Europa, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Polen. "De recessie in grote delen van Europa zal op een gegeven moment invloed hebben op de koopkracht van mensen. Tot nu toe hebben we de effecten alleen gevoeld in Oostenrijk, waar consumenten zich sinds ongeveer een jaar steeds meer richten op promotionele producten." Aan de aanbodzijde zal 2024 ook de geschiedenis ingaan als een bijzonder uitdagend jaar. "De hitte in de zomer stelde ons voor grote uitdagingen. Fruitgewassen zoals druiven hadden aanvankelijk te weinig kleur en suikergehalte, en ook watermeloenen werden getroffen door verschillende plagen op het veld. We gingen ook door een zeer moeilijke fase met rucola en spinazie, twee van onze belangrijkste groenteproducten, die we normaal gesproken twaalf maanden per jaar kunnen leveren. We moesten de productie van rucola zo goed als stopzetten gedurende ongeveer drie weken, d.w.z. van midden augustus tot begin september, wat leidde tot een overeenkomstig bevoorradingstekort. Er waren ook annuleringen voor spinazie, hoewel we gedurende de hele periode konden leveren."

Voor meer informatie:
Peter Mair
Gruppo M.EC.
Tel. +49 151 54453101
Tel. +39 333 4700507
[email protected]
www.gruppomec.it

Publicatiedatum: