Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentesnack op basis van pastinaak

Amsterdamse snackmakers Snackwithbenefits lanceren tijdens de Food Inspiration Days een groentesnack op basis van de vergeten groente pastinaak. "Vroeger was de wortelgroente veel populairder, vooral bij de Romeinen: zij dichtten pastinaak lustopwekkende eigenschappen toe. Het hoofdingrediënt van de Root Rizzler is daarmee geen sojaproduct of zetmeel, maar 65% groente – onder- en bovenmaatse pastinaak van lokale telers, wel te verstaan", zo meldt het team van snackmakers.

Snackwithbenefits co-founder Renco Schipper: "Wil je iets full-size plantaardigs snacken uit de muur of de frituur, dan kon je tot nu toe alleen kiezen uit vleesvervangers van soja en zetmeel, of een bamiblok. Een echte groentesnack waar je flink je tanden in kunt zetten, die was er nog niet. Als de Root Rizzler met zijn lichtzoete smaak van pastinaak, witte peper en knapperige jas van geredde chips snackend Nederland kan verleiden om wat vaker plantaardig te kiezen, zou dat prachtig zijn. Je gaat dan al snackend voedselverspilling tegen. Daarbij is een dikke plus dat deze snack een Nutriscore B heeft."

'21st Century rizz'
De naam Rizzler behoeft voor lezers onder de 30 geen toelichting. Maar voor Gen Y en ouder legt Snackwithbenefits co-founder Margje Pijpker het even uit: "'Rizz' is kort voor charisma, en 'The Rizzler' is de ultieme eindbaas als het op charme en mensen versieren aankomt. Gezien de reputatie van de pastinaak en de eerste reacties die de snack opriep, vonden we het wel toepasselijk en sluiten we hiermee aan bij een hele nieuwe generatie." De term werd populair op TikTok en werd door de Oxford Dictionary uitgeroepen tot woord van het jaar.

Nu verkrijgbaar
Snackwithbenefits lanceert de groentesnack in meer dan 1000 bedrijfsrestaurants van Sodexo en Compass Group. "Deze full-size groentesnack past perfect binnen de duurzame ambities van beide bedrijven, aangezien zij voor 2040 streven naar NetZero. Volgens Sodexo is een duurzame voedselketen alleen haalbaar door écht lekkere, vernieuwende producten en menu's te serveren aan hun gasten, met minder impact op mens, dier en planeet. De Rizzler is een fantastisch product om iedereen te verleiden om plantaardig te kiezen en tegelijkertijd de snackbeleving te behouden. Deze snack trek je niet alleen lekker uit de muur, het is ook de perfecte aanvulling tijdens de lunch, als losse snack of op een broodje."

Horeca-klanten van Bidfood die de vermeende effecten van de pastinaak zelf willen testen, kunnen dat als eerste doen, want zij hebben vanaf 17 oktober de primeur. Vanaf 2025 wordt de Root Rizzler voor iedereen in de horeca beschikbaar.

Voor meer informatie:
SNACKWITHBENEFITS
1070 AX, Amsterdam
[email protected]
www.snackwithbenefits.com

Publicatiedatum: