Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse teler mikt op export met biologische knoflook

In Aksaray, een plaats die voornamelijk in stand wordt gehouden door land- en tuinbouw, wordt biologische knoflook geteeld en geëxporteerd naar landen als Rusland en Duitsland. Aydın Öngün, 66 jaar oud, is begonnen met het planten van biologische knoflook op 48,5 hectare. Hij heeft eerder ongeveer 160 ton geoogst en verwacht nu een opbrengst van meer dan 33 ton. Zijn zoon, Uğur Öngün, speelt een centrale rol in zowel de binnenlandse als internationale marketinginspanningen, met de ambitie om de teelt in 2024 uit te breiden.

Uğur Öngün: "Vanaf oktober 2024 is ons knoflookplantseizoen begonnen in het dorp Acıpınar. De vraag naar knoflookzaad is opmerkelijk hoog en voorspelt een toename van de oogst in 2025, waardoor we onze internationale marktinspanningen in januari 2025 kunnen starten." Hij noteerde verder een opbrengst van 1.500 tot 2.000 kilogram per 160 m² van de vorige oogst. De vraag naar biologische knoflook vanuit overzeese markten onderstreept het belang van biologische land- en tuinbouw.

Ondanks een trage internationale markt blijft de binnenlandse vraag robuust, wat kan leiden tot een hogere opbrengst. Uğur Öngün benadrukte het belang van gunstig weer, tijdige regenval en voldoende irrigatie om de verwachte opbrengst van meer dan 200 ton te halen. Door de afwezigheid van chemicaliën is een hogere wateropname nodig, wat cruciaal is voor het behalen van de opbrengstdoelstelling in de biologische teelt.

Bron: Railly News

Publicatiedatum: