Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dion van Vliet, Yex:

"Dit jaar fors minder passiefruit uit Colombia"

Tholen - Vanuit Colombia komt dit jaar fors minder volume passiefruit. "De prijzen zijn al maanden stabiel hoog, ruim boven de €10 per doos. We hebben alleen een kleine dip in prijs gehad in de zomer in juli en augustus, maar de vraag is in deze periode altijd een stuk lager door het aanbod van (zomers) fruit. De prijzen zijn in vergelijking met andere jaren een stuk minder hard gedaald", aldus Dion van Vliet van Yex. "We gaan nu altijd weer de periode in met extra vraag in verband met de eindejaarsdrukte, dus het lijkt erop dat we het jaar ook prijstechnisch positief gaan afsluiten."

Volgens de productmanager hebben de lagere volumes een aantal redenen. "Zo resulteren El Niño en de overige weersomstandigheden in lagere producties van de velden. Hiernaast hebben de lage marktprijzen van het afgelopen jaar ervoor gezorgd dat een groot deel van de Colombiaanse telers minder hebben aangeplant. De sterke vraag en de hoge prijzen zullen ervoor zorgen dat de telers in Colombia gaan opschalen en er in 2025 weer meer fruit beschikbaar is in de markt!"

"Met ons merk Discovered inspireren wij consumenten met betrekking tot passiefruit. Wij zien nog veel potentie in deze vrucht gezien zijn veelzijdigheid en heerlijke smaak. Er zijn veel gebruiksmomenten gedurende de dag van ontbijt tot nagerecht en alles wat daartussen zit. Hiernaast zien we dat de smaak van passiefruit gewaardeerd wordt door jong en oud!"

Voor meer informatie:
Dion van Vliet
Yex
Tel.: +31 (0)6 12 54 66 03
[email protected]
www.yex.nl