Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse daling citrusoogst Florida verwacht

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft zijn voorlopige vooruitzichten voor de citrusoogst van 2024-25 bekendgemaakt, wat wijst op een uitdagende periode voor de citrustelers in Florida. Het USDA raamt een oogst van 15 miljoen kartons sinaasappels, 1,4 miljoen kartons grapefruit en 200.000 kartons mandarijnen en tangero's (kruising mandarijn en grapefruit). Deze prognose plaatst de sinaasappelproductie in Florida bijna 3 miljoen kartons onder die van het vorige seizoen, waarmee de trend van verminderde opbrengsten doorzet.

Florida Citrus Mutual heeft zijn bezorgdheid geuit over de raming en benadrukt dat er steun nodig is om de neerwaartse trend te keren. "De prognose voor het seizoen is zeer ontmoedigend", aldus Matt Joyner, Executive Vice President en CEO van Florida Citrus Mutual. De organisatie onderstreepte de impact van orkaan Milton en de voortdurende strijd tegen citrusgreening, en wees op een korte periode van optimisme voor de gezondheid van de boomgaarden vóór de komst van de storm.

"De vrijgegeven schattingen houden niet eens rekening met de schade die is toegebracht aan boomgaarden in de hele staat als gevolg van orkaan Milton. Citrustelers zijn nog maar net begonnen met het beoordelen van de gevolgen en het herstelproces van de storm van categorie 3. Onze citrustelers zijn veerkrachtig, maar na bijna twintig jaar vechten tegen de citrusgreening en drie grote orkanen in de afgelopen zeven jaar die het hart van onze teeltregio verwoestten, zijn de telers vermoeid en hebben ze steun nodig van onze federale en staatspartners om de comeback van de sector voort te zetten. Florida Citrus Mutual blijft zich inzetten om ervoor te zorgen dat onze telers de middelen hebben die ze nodig hebben om te overleven en zelfs weer te gedijen."

Het zal tijd kosten om de volledige omvang van de schade door orkaan Milton vast te stellen, omdat er in de weken na de orkaan fruit kan vallen. Toekomstige prognoses zullen naar verwachting rekening houden met de schade in de vooruitzichten voor de teelt.

Samenvatting van de vooruitzichten voor citrus in Florida

  • Sinaasappeloogst: 16% lager dan vorig seizoen
  • Niet-Valencia sinaasappeloogst: 11% lager
  • Valencia-oogst: 20% lager
  • Grapefruitoogst: 22% lager
  • Oogst van mandarijnen en tangero's: 11% lager


Citrusoogst per ras en per staat in de VS

De citrusteelt in Florida is nog maar een fractie van wat het ooit was in de jaren 1990. Op het hoogtepunt in het seizoen 1997-98 behaalde de citrussector in de staat 244 miljoen kartons sinaasappels. De prognose van het USDA van oktober voor het oogstseizoen 2024-2025 vertegenwoordigt slechts 6,15% van de piekproductie van de sector. Het bevorderen van een robuuste citrussector door middel van belangenbehartiging, onderzoek, financiering en proactieve initiatieven is dan ook cruciaal voor de toekomst van Florida citrus.

Klik hier om het volledige rapport te bekijken.

Voor meer informatie:
Florida Citrus Mutual
https://flcitrusmutual.com/

USDA
Tel: +1 202 720 2791
[email protected]
www.usda.gov

Publicatiedatum: