Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije stelt exportdata vast voor mandarijnen

In een recent besluit van de "Commissie voor de vaststelling van de oogst- en exportdata van de Satsuma's," onder het Regionale Directoraat voor Douane en Buitenlandse Handel in de Egeïsche Zee, is de oogstdatum voor de Satsuma-mandarijn vastgesteld op 14 oktober 2024. De exportdatum is daarop vastgesteld op 18 oktober 2024. Dit besluit is genomen na gedetailleerde onderzoeken en analyses in de districten van İzmir, met als doel een precedent te scheppen voor toekomstige exportactiviteiten.

Hayrettin Uçak, vicevoorzitter van de Vereniging van Exporteurs in de Egeïsche Zee en voorzitter van de Vereniging van AGF-Exporteurs in de Egeïsche Zee, benadrukte de positie van Turkije als een toonaangevende leverancier van mandarijnen. Hij wees op de jaarlijkse oogst van het land, die 1,9 miljoen ton bedraagt. Uçak moedigde de binnenlandse consumptie van 2-3 mandarijnen per dag aan vanwege de gezondheidsvoordelen, vooral tijdens de koudere maanden.

Daarnaast wees hij op het Turkse aandeel van 5 procent in de wereldwijde teelt van mandarijnen, waarbij mandarijnen in 2023 het belangrijkste exportproduct in de AGF-sector vormden, goed voor 576 miljoen dollar. Vooral Satsuma-mandarijnen, bekend om hun dunne schil en aangename aroma, droegen 134 miljoen dollar bij aan de export. Het doel voor 2024 is om de totale mandarijnenexport te verhogen tot 600 miljoen dollar, met een verwachte bijdrage van Satsuma-mandarijnen van 150 miljoen dollar.

De oogst van Satsuma-mandarijnen in İzmir in 2023 bedroeg 166.000 ton. De teelt wordt ondersteund door inspanningen om de mediterrane fruitvlieg te bestrijden, wat de kwaliteit van de mandarijnen voor export verbetert.
In 2023 waren de Russische Federatie, Oekraïne en Servië de belangrijkste importeurs van Turkse mandarijnen, met een export naar in totaal 47 landen.

Bron: Railly News

Publicatiedatum: