Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rebranding voor de Ribera del Xúquer kaki

Persimon®, de enige kaki ter wereld met een beschermde oorsprongsbenaming, trapt het seizoen af met een vernieuwd merkimago om de aanwezigheid op de internationale markt te vergroten. Tijdens een evenement dat werd bijgewoond door de minister-president van het Valenciaanse gewest, Carlos Mazón, werd het startsein gegeven voor de oogst van deze mediterrane en tegelijkertijd exotische fruitsoort, die consumenten in meer dan 40 landen bereikt. Met 54% van het kaki-areaal in Spanje en 6.800 aangesloten telers is de BOB Ribera del Xúquer leider in de teelt en export van deze fruitsoort.

Cirilo Arnandis, voorzitter van de BOB, verwacht vergelijkbare volumes met die van vorig seizoen. "Misschien zal de oogst iets kleiner uitvallen, want er is nauwelijks regen gevallen en we hebben nog steeds last van plaagdruk", gaf hij aan. "Er bestaat evenwel geen betere kaki dan de Persimon®-kaki. We zijn 's werelds grootste leverancier van kaki's, waarvan 93% in de regio Valencia wordt geteeld."

Minister-president Mazón legde dan weer de nadruk op de werkgelegenheid die de sector creëert. Hij benadrukte ook dat de gewestelijke regering zal blijven vechten voor de eisen van de Valenciaanse tuinbouwsector en hij beloofde te ijveren voor nieuwe Europese handelsovereenkomsten.

Het merk Persimon®, dat in 1998 werd geboren, wil dit jaar met een opfrissing van het logo nog herkenbaarder zijn in de schappen. De BOB zal zijn product promoten via een ambitieuze campagne, ondersteund door een Europees promotieprogramma van € 2,1 miljoen voor de komende drie jaar.

Daarnaast is de Toezichtsraad van de BOB ook betrokken bij twee Europese projecten voor 2025 die promotieacties zullen uitvoeren in Brazilië, Canada en Frankrijk, met een totale investering van meer dan € 3 miljoen.

Voor meer informatie:
DOP Kaki Ribera del Xúquer
Plaça País Valencià, 7
46250 l'Alcúdia (Valencia) – Spanje
Tel: +34 962 99 77 02
[email protected]
www.persimon.eu

Publicatiedatum: