Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Beperkt aanbod kleine maten honingpomelo's voor Europese markt"

Er wordt verwacht dat de export van de Chinese honingpomelo's dit seizoen 180.000 à 200.000 ton zal bereiken. Onder invloed van het El Niño-weersfenomeen waren er hagelbuien tijdens de bloeiperiode en bleef het hevig regenen tijdens de vruchtzetting. Er is minder fruit, maar de maten zijn groter dan vorig jaar.

"De opbrengstdaling bedraagt ongeveer 30%", zegt Tian, sales manager bij Shandong Zhuo. "Het seizoen is ook met twintig dagen vertraagd. De kwaliteit is goed en de maten zijn overwegend groot (meer dan 1,5 kg per stuk). Er zijn dus minder kleine vruchten voor de Europese markt."

"Grote hoeveelheden fruit zijn sinds begin oktober rijp en het sap- en Brixgehalte hebben de juiste waarden bereikt. De prijzen liggen ondertussen 30% lager dan begin september en klanten uit verschillende landen plaatsen grote bestellingen. Door de daling van de transporttarieven is er een positief effect op de export", aldus Tian. "70% gaat naar de EU, 15% naar het Midden-Oosten, 10% naar Zuidoost-Azië en de rest naar Noord-Amerika en Afrika."

"De opkomst van e-commerce verandert het verkooplandschap voor honingpomelo's in China. Naast traditionele groothandelsmarkten en supermarkten zijn online platforms belangrijke verkoopkanalen geworden. De binnenlandse afzet zal echter de impact voelen van verminderde consumentenbestedingen. Groothandelaren zijn dit jaar voorzichtiger en slaan niet zo veel in voor de feestdagen als in voorgaande jaren. Maar omdat de grootschalige rijping nog maar net is begonnen, is het nog niet duidelijk wat de totale vraag is op de binnenlandse markt."

"Guanxi Honey pomelo's worden gewaardeerd om hun smaak en kwaliteit. Vroeg fruit geteeld op lage hoogte en laat fruit van hoge hoogte zijn altijd de favorieten geweest op de markt. De laatste jaren zijn de telersinkomsten echter verre van ideaal geweest vanwege de hoge opbrengst en de lage prijzen, wat dit jaar heeft geleid tot een inkrimping van 10% van het areaal", aldus Tian.

"Historisch gezien was de plantverhouding van witte tot rode pomelo's 6:4. Vanwege de stijgende vraag naar roodvlezige pomelo's, die hogere prijzen opleveren, hebben veel telers enttechnieken gebruikt om witvlezige bomen om te zetten in roodvlezige. De huidige verhouding is nu 5:5. De oogst van kleine witte pomelo's die voldoen aan de exportnormen is dit jaar erg laag. Vanaf eind oktober zal het aanbod van de witte pomelo's afnemen en zullen de teeltprijzen naar verwachting aanzienlijk stijgen. In november zullen rode pomelo's domineren op de exportmarkt."

Shandong Zhuoyi heeft meer dan 20 jaar ervaring in de handel van groenten, fruit en diepgevroren producten. Het bedrijf heeft een areaal van 66 hectare geschikt voor export naar de EU en werkt samen met tien coöperatieve pakstations. Het bedrijf heeft de GAP- en BRC-certificaten en is een van de leveranciers van Dole. De export van honingpomelo's bedraagt ongeveer 10.000 ton per jaar.

Voor meer informatie:
Tian (manager)
Shandong Zhuo Yi Import & Export Co.
Whatsapp: +86 16678636657
[email protected]
www.zhuoyishandong.com