Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van idee naar de eerste 50 klanten

Nederlandse startup Qarry verovert de stad met logistiek wagentje

De Nederlandse start-up Qarry verkoopt elektrische, compacte bestelbusjes, die toegang hebben tot alle zero-emissie zones. In korte tijd zijn al meer dan vijftig klanten voorzien van een Qarry, gebruikt door zowel lokale ondernemers zoals groenteboeren en restaurants, als door grote spelers zoals Bpost en Bidfood. Dit toont aan dat steeds meer bedrijven kiezen voor het innovatieve Qarry, dat vijf jaar heeft besteed aan de ontwikkeling van het voertuig en nu met succes de markt betreedt.

Een nieuw tijdperk voor stadslogistiek
In steeds vollere steden en met de komst van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES) zones, worden bedrijven geconfronteerd met cruciale uitdagingen in hoe zij zich kunnen voorbereiden op de toekomstige stadslogistiek. Elektrische bestelbussen zijn prijzig en missen de wendbaarheid die nodig is in drukke stadscentra en bakfietsen schieten tekort in laadruimte om aan de groeiende vraag te voldoen.

Lorenzo Engelen, oprichter van Qarry, zag hier een kans om de markt te betreden met een nieuw type voertuig dat een brug slaat tussen beide: een elektrisch bestelwagentje met een scooter-kenteken. In vergelijking tot andere elektrische compacte bestelbussen, kan er voor Qarry een bijzonder voordelige bromscootervergunning worden aangevraagd en biedt Qarry de grootste laadruimte binnen zijn soort.

Van idee naar de eerste 50 klanten
Het idee voor Qarry ontstond bij Lorenzo toen hij in San Francisco woonde. Daar ontdekte hij dat het aantal stedelijke leveringen snel toenam en de verwachtingen van de consument steeds hoger werden. Terug in Nederland begon hij te werken aan een oplossing die speciaal is ontworpen voor de uitdagingen van stedelijke logistiek in de compacte Nederlandse binnensteden. Dit leidde tot de ontwikkeling van Qarry, een compact, elektrisch voertuig dat zowel veel meeneemt als wendbaar is. Vooral bedrijven in horecaleveringen, pakketbezorging en dienstverlening zien de voordelen van Qarry en kiezen voor dit nieuwe vervoermiddel.

''Een halfjaar na de introductie hebben al 50 bedrijven, van lokale ondernemers tot grote bedrijven Bpost en Bidfood, gekozen voor Qarry in hun stadslogistiek. Dit succes bevestigt de vraag naar onze oplossing. Tegen het einde van het jaar verwachten we meer dan 100 klanten te hebben", aldus Lorenzo.

Nederlandse innovatie
Qarry is bovendien een echt Nederlands product: het voertuig is ontworpen en gebouwd in Nederland, met een focus op kwaliteit en met kennis van voormalige werknemers van DAF en Porsche. Gevestigd in Helmond, zet het team zich in om stadslogistiek te transformeren door kwalitatieve producten te leveren en klanten de beste service te bieden. Het bedrijf streeft ernaar ondernemers te helpen efficiƫnter te opereren en om de stedelijke omgeving leefbaarder te maken.

Het voertuig heeft een minder negatieve impact op het straatbeeld en wordt vaak als vriendelijk en sympathiek ervaren, wat het tot een echte head-turner maakt in de stad. Door zijn compacte formaat en elektrische aandrijving draagt Qarry ook bij aan een leefbaardere stad, met minder uitstoot en minder hinder voor bewoners.

Bron: Qarry

Publicatiedatum: