Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse granaatappeloogst van start

De oogst van Turkse granaatappelen is begonnen en het weer heeft dit jaar een positief effect, zegt Kerem Tümen, exportmanager voor de Turkse AGF-handelaar Tümen Tarim: "De oogst van de Hicaz granaatappel is begonnen in Turkije. De weersomstandigheden zijn zeer positief gebleven, we hebben niet te maken gehad met veel regen of andere slechte weersomstandigheden. Dit betekent dat er geen effect is op de kwaliteit en dat we geen barsten hebben gezien in de granaatappelen in onze boomgaarden. Toch heeft het warme weer geleid tot kleinere granaatappelen in vergelijking met vorig jaar."

Volgens Tümen zouden de volumes vergelijkbaar moeten zijn met vorig jaar. Hoewel er vorig jaar meer fruit aan de bomen zat, waren er ook meer verliezen. "Als ik kijk naar de oogst van de teelt dit jaar, zou ik zeggen dat de hoeveelheden vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar. In het vorige seizoen waren de volumes aan de bomen echt overvloedig, maar de regen veroorzaakte veel scheuren, wat resulteerde in heel wat verliezen. We zijn erg dankbaar dat het weer dit jaar goed blijft, we zouden dit jaar geen grote verliezen moeten hebben."

De Hicaz granaatappelen winnen aan populariteit als Turks ras, maar ook de algemene vraag naar Turkse granaatappels neemt toe: "De granaatappelvariëteit Hicaz is een unieke variëteit die in Turkije wordt geteeld. De Hicaz granaatappels hebben een erg lekkere zoete smaak. Deze smaak heeft voor erkenning gezorgd, aangezien het marktaandeel van Hicaz elk jaar toeneemt. Daardoor lijkt de vraag naar granaatappelen iets hoger te zijn dan in voorgaande jaren. We moeten afwachten hoe de markt zich verder zal ontwikkelen, want we zijn nog maar aan het begin van het seizoen. We verwachten dat we ons seizoen kunnen voortzetten tot half maart 2025," besluit Tümen.

Voor meer informatie:
Kerem B. Tümen
Tumen Tarim
Tel: +90 324 454 0088
Mob: +90 532 593 6970
[email protected]
www.tumen-tarim.com

Publicatiedatum: