Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Zelfopladend elektrisch koeltrailersysteem vermindert uitstoot met 90%"

Thermo King, marktleider op het gebied van oplossingen voor transporttemperatuurbeheersing en een merk van Trane Technologies, kondigde op 15 oktober aan dat de Spaanse logistieke groep Carreras met succes een nieuwe gekoelde oplegger met Thermo King's zelfopladend elektrisch koelsysteem voor trailers heeft getest. Sinds januari, en over een afstand van ongeveer 55.000 km, heeft het koelsysteem onderweg 100% in elektrische modus gewerkt. Om de uitstoot van de trekker en oplegger nog verder te verminderen, rijdt Carreras op biobrandstof, wat de totale uitstoot volgens het bedrijf met 90% verlaagt. De trailer rijdt momenteel in het wagenpark van Carreras in heel Europa.

Het systeem maakt gebruik van de Thermo King Advancer hybride koelunit en het AxlePower dynamische energieterugwinningssysteem, inclusief het ENERG-e accupakket. De AxlePower-technologie van Thermo King wint dynamisch energie terug tijdens het rollen en remmen en slaat deze op in het batterijpakket, dat op zijn beurt de koelunit van de trailer van energie voorziet.

In tegenstelling tot andere asgeneratoren schakelt het geavanceerde regelsysteem de e-as ook uit wanneer de trailer een helling oprijdt, waardoor energie wordt bespaard en het brandstofverbruik daalt. Alles bij elkaar minimaliseert het Thermo King systeem de behoefte aan opladen, waardoor de bedrijfstijd toeneemt en tegelijkertijd de bedrijfskosten en de directe CO2-uitstoot afnemen.

"Dit project en de samenwerking met Thermo King en zijn dealer Frigicoll markeren een belangrijke stap voor Carreras in het omarmen van duurzame logistiek. Door de integratie van de nieuwe technologie zijn we erin geslaagd om tastbare, efficiënte en directe verbeteringen aan onze activiteiten te leveren," zegt Héctor Benito Serón, directeur projecten, consulting, duurzaamheid en innovatie bij Carreras. "We zijn trots op onze niet aflatende inzet voor decarbonisatie en procesverbetering, waardoor we onze klanten diensten van de hoogste kwaliteit kunnen bieden. Dit project brengt ons weer een stap dichter bij ons uiteindelijke doel om de CO2-voetafdruk met 50% te verminderen."

"De mogelijkheid om energie direct uit de beweging van de trailers te halen en op te wekken, maakt deze technologie tot een duurzame oplossing voor uiteenlopende transportbehoeften," zegt Francisco Cambra Soriano, area sales manager bij Thermo King. "In een tijd waarin consumenten steeds meer belang hechten aan duurzaamheid, worden ketens die weinig of geen emissies veroorzaken en hulpbronnen besparen een belangrijk verkoopargument. Carreras die gebruikmaken van de zelfopladende AxlePower-oplossing, zullen op lange termijn concurrentievoordelen behalen en zich profileren als koplopers op het gebied van duurzame praktijken."

De mogelijkheid om energie op te vangen en te hergebruiken maakt de Advancer hybride of volledig elektrische koelunit in combinatie met AxlePower technologie een ideale oplossing om de toekomst veilig te stellen en de duurzaamheid van alle soorten trailerritten te vergroten. Dankzij de stille werking en de afwezigheid van CO2-emissies van de koelunit bij gebruik van het accupakket, stelt deze technologie klanten in staat om leveringen over lange afstanden en in binnensteden op een duurzame manier uit te voeren, ook in Ultra-low Emission Zones (ULEZ's) en stedelijke gebieden met een laag geluidsniveau.

Voor meer informatie:
Michal Karkoszka
Thermo King
Tel: +48 601 077932
[email protected]
www.europe.thermoking.com

Publicatiedatum: