Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fyffes breidt uit in Honduras

Fyffes breidde zijn aanwezigheid in Honduras uit door in 2013 Sol over te nemen, dat de teeltbedrijven Suragroh en Melon Export in Choluteca omvatte. Deze teeltbedrijven hebben 200 vaste werknemers buiten het seizoen en tot 6.500 seizoensarbeiders tijdens het oogstseizoen van eind november tot half mei. Daarnaast heeft Fyffes een watermeloenbedrijf genaamd Soleado in El Paraíso, met bijna 60 vaste werknemers en ongeveer 1.577 seizoensarbeiders, waarvan de meloenen in de winter naar Noord-Amerika worden geëxporteerd.

Certificeringen en sociale verantwoordelijkheid
De teeltbedrijven van Fyffes beschikken over belangrijke certificeringen, waaronder PrimusGFS voor voedselveiligheid en GlobalGAP IFA. De Hondurese Foundation for Socially Responsible Business kende Fyffes het FUNDAHRSE Socially Responsible Company Seal toe voor 2022-2023, verlengd voor 2023-2024, wat duidt op een toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen met een score van 96%.

Verbetering van arbeidsomstandigheden
Nieuw management aangesteld in september 2021 heeft geleid tot verbeteringen in de arbeidsomstandigheden en investeringen in de gemeenschap. Werknemers verdienen ten minste het minimumloon, met een seizoensbonus die in 2019 werd ingevoerd en een loonsverhoging van 2,5% die in mei 2022 werd overeengekomen. Het hele jaar door bieden medische klinieken gratis controles en vaccinaties aan lokale kinderen, terwijl een project voor de teelt van maïs meer dan 200 gezinnen ondersteunt met landbouwtraining en -middelen.

Vakbond
Fyffes respecteert het recht van werknemers om lid te worden van een vakbond. Twee vakbonden, Sitrasuragroh en Sitramelexa, vertegenwoordigen meer dan 90% van de werknemers en werden in 2018 wettelijk erkend. Ondanks uitdagingen van STAS, een rivaliserende vakbond, blijft Fyffes de dialoog aangaan zonder een formele overeenkomst.

Veiligheid van werknemers en betrokkenheid bij de gemeenschap
Fyffes implementeert veiligheidsprotocollen voor het werken met gewasbeschermingsmiddelen, het verstrekken van beschermende uitrusting en gezondheidscontroles. Uit een onderzoek naar de behoeften van de gemeenschap is gebleken dat er problemen zijn op het gebied van werkgelegenheid, gezondheidszorg en voeding. Fyffes heeft zich gericht op het verbeteren van voeding, onderwijs en gendergelijkheid door middel van verschillende gemeenschapsinitiatieven, waaronder medische klinieken en onderwijsondersteuning. In 2023 investeerden ze meer dan $ 130.000 in gemeenschapsprogramma's om het lokale welzijn en duurzame ontwikkeling te verbeteren.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: www.fyffes.com

Publicatiedatum: