Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse coöperatie zet in op biologisch citrus

Limonar de Santomera blijft groeien en is de leidende coöperatie in Spanje in de teelt en afzet van citroenen en ander citrus, en een Europese referentie in de tuinbouwsector. Het bedrijf heeft zijn personeelsbestand met 50% uitgebreid en heeft 63.000 ton citrus geoogst, waarvan 23.000 ton biologisch. Het citrus "made in Santomera" wordt in de hele Europese Unie geëxporteerd. Vooral in Duitsland heeft het bedrijf een sterke marktpenetratie, met een groei van 142% in de periode 2023-2024. Ook de afzet in Frankrijk (+24%), Nederland (+70%) en Spanje (+37%) is aanzienlijk gestegen.

Dit jaar heeft Limonar de Santomera zijn teelt met 55% verhoogd en een omzet van 58 miljoen euro behaald. De coöperatie beheert nu 1.300 hectare gewassen, wat een stijging van 25% betekent ten opzichte van vorig seizoen, en exporteert naar heel Europa. Vorig seizoen oogstte Limonar de Santomera in totaal 63.000 ton citrus, zowel conventioneel als biologisch.

De coöperatie, die 600 werknemers telt, streeft ernaar een pioniersrol te vervullen in de teelt van biologische citrus, dat 40% van de totale productie uitmaakt. Ze wijden 430 hectare aan de teelt van verschillende soorten citrus, aangepast aan de behoeften van elke markt en smaak.

Van Santomera naar de wereld
Voor Fruit Attraction heeft Limonar de Santomera het seizoen "Better with lemon. Mejor de Santomera" ("Beter met citroen. Beter van Santomera") gelanceerd, waarmee het de herkomst van de citroenen wil promoten. Bovendien is het bedrijf van plan zijn impact binnen de Europese Unie te benadrukken, met speciale aandacht voor de Duitse markt, en zijn groei in de teelt van zowel conventioneel als biologisch citrus te onderstrepen.

Over Limonar de Santomera
Limonar de Santomera is een coöperatie die in 1982 werd opgericht in de stad Santomera (regio Murcia) en die kleine en middelgrote citrustelers verenigt om te kunnen concurreren op de wereldmarkt. Limonar de Santomera exporteert naar meer dan 20 landen, waaronder het grootste deel van Europa en andere landen over de hele wereld. Ze telen citrus van hoge kwaliteit en worden onderworpen aan strenge fytosanitaire controles.

Voor meer informatie:
PR Newswire
Tel: +44 (0)20 7454 5110
[email protected]
www.prnewswire.co.uk

Publicatiedatum: