Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FrietHoes sluit winkel en begint nieuw hoofdstuk

FrietHoes is begonnen als een kleine frietwinkel in Haarlem, maar inmiddels uitgegroeid tot een serieuze producent die levert aan horecagroothandels en supermarkten. Hun missie is om verse frites de nieuwe standaard te maken. Met de opening van een nieuwe fabriek, gepland voor volgend jaar, willen ze de productie verdrievoudigen, met behoud van hun ambachtelijke aanpak. De oorspronkelijke winkel sluit nu zijn deuren, zo kondigen ze aan.

"Toen Joost Hoes op 1 januari 2010 de deuren opende van een "frietwinkel nieuwe stijl" was een trend geboren. Met de huisstijl van Joost Swarte en het interieur van Jan Heijer werden de frieten al snel een begrip. De passie van Joost voor dat ene frietje was bijzonder en dat viel op. Er werden prijzen mee gewonnen. Ambachtelijke, verse frieten die vervolgens in de horeca en evenementen de nieuwe norm zijn geworden en tegenwoordig ook landelijk verkrijgbaar zijn in de supermarkt. En dat allemaal begonnen vanuit dit winkeltje. Wie had dat kunnen bedenken? En nu, na bijna 15 jaar een begrip aan de Kruisweg 43 in Haarlem, gaan de deuren van de FrietHoes winkel sluiten.

Het is een plek geweest waar een muziekje opstond, soms met een discobolletje en een stiekem dansje, waar mensen met elkaar een praatje maakten onder het genot van een frietje met mayonaise en pindasaus van eigen receptuur. Lekkende olie op je schoot van een zelf gemaakte kaassoufflé met echte kaas van Tromp. Soms een nieuwe snack erbij die vaak ook weer werd gewisseld voor een nieuwe. Gewoon proberen. Houten stoeltjes op de stoep. Lange vorkjes voor schone handen. De 5 Frittenkaart. Het frietje sociaal. De fles met ketjap. Het biertje na sluitingstijd. Maar ook het 's nachts voorbakken van friet voor de evenementen. Brasserie Van Beinum die de eerste kratjes verse friet kwam halen voor hun gasten. Het was een plek voor de eerste bijbaantjes. Maar ook de coronamaatregelen. Het verlies van Joost. Er is in deze periode veel gebeurd.

En nu gaan we een hoofdstuk sluiten om een nieuwe te beginnen. Oude deur dicht en nieuwe deur open. Want er ligt nog veel meer moois in het friet verschiet: een nieuwe fabriek, het buitenland, nieuwe producten, allemaal nog te realiseren. En daar is volle aandacht voor nodig. En soms wil je dan iets afsluiten om door te kunnen gaan. Daarom sluiten we nu met alle liefde de winkel. We zijn dankbaar voor alles wat het heeft gebracht, maar het is mooi geweest daar.

Was het een moeilijk besluit? Ja. Voelt het als een goed besluit? Ja, absoluut. Alle aandacht kan nu naar het fabriekje, naar dat ene frietje, maar dan heel veel daarvan. En steeds meer. Daar zijn investeringen voor nodig. Komt er dan ooit een nieuwe winkel? Ja, misschien wel. En dan wel weer op een FrietHoes manier: met altijd ietsje extra. Net zoals Joost altijd heeft gedaan. We zijn supertrots op wat hij is begonnen en wij samen met hem en zonder hem hebben mogen voortzetten.

Er komt een nieuwe eigenaar en deze zal de plek als snackbar "Friet Station" doorzetten. Wij wensen Hani en Eman heel veel succes.

We sluiten de deuren definitief op zondag 27 oktober om 20:00, tot die dag is iedereen uiteraard van harte welkom om nog 1 keer een frietje te komen halen. Donderdag 24 oktober en vrijdag 25 oktober is de winkel vanaf 17:00 gesloten voor besloten afscheidborrels voor vrienden, familie en personeel."

Bron: LinkedIn

Publicatiedatum: