Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans van Bergeijk, Bergeijk Logistics:

"Volledige focus op groupage naar Oostenrijk met AGF en bloemen en planten"

Tholen - Een jaar geleden zag Bergeijk Logistics het licht. Een nieuwe naam, maar voor veel mensen in de bloemen- en AGF-sector wel met een vertrouwd gezicht. Zo heeft Frans van Bergeijk al bijna dertig jaar ervaring in de logistiek van en naar Oostenrijk en kent hij er elke haarspeldbocht als zijn broekzak. "Ik heb ondanks diverse uitstapjes altijd de link met het land en de business daar gehouden."

Specialisme is dan ook waar Frans voor staat. "We zijn een echte Oostenrijk-specialist en dan ook nog eens met een focus op geconditioneerd groupagetransport van bloemen en planten, groenten en fruit. Onze focus ligt op Oostenrijk, omdat we daar exact de service kunnen verlenen die klanten van ons kennen en verwachten. Wij verzorgen de handel die snelheid vereist en veelal morgen op de plaats van bestemming moet zijn, maar ook langzamere handel doen we uiteraard met veel plezier. Ik geloof in specialisme. Als je doet wat iedereen doet, onderscheid je je niet, en heb je het in onze sector zwaar. Maar als je het spelletje net anders speelt dan een ander, dan is er marge te behalen."

Added value services
Inmiddels rijdt Bergeijk Logistics vanuit de thuisbasis Aalsmeer, maar ook vanuit heel het land, dagelijks richting de distributiecentra, groothandelsmarkten, tuincentra en ook rechtstreeks naar de bloemenwinkels in Oostenrijk. "Doordat onze trucks een eigen laadklep hebben, kunnen we direct leveren aan groothandelaren, tuincentra, en andere klanten die niet beschikken over een laaddock", vertelt Frans. Het retourtransport wordt opgevuld met onder meer Oostenrijkse wijn en algemene goederen, naast de bestaande emballage. "Onze ervaring is dat emballage soms een ondergeschoven kindje is. Daar onderscheiden we ons in en we maken van de emballage van onze klanten onze zorg. We zijn met onze added value services dan ook veel meer dan transporteur alleen. Ik zeg weleens, we zijn een logistiek dienstverlener en hebben toevallig auto's om een deel van de opdracht uit te voeren."

Daarnaast heeft Bergeijk Logistics in Oostenrijk de beschikking over een tweetal logistieke hubs in Wenen en Wels. "Van op- en overslag is geen sprake, omdat de handel die wij vervoeren daarvoor te tijdskritisch is, maar vanuit deze crossdockcentra kunnen we wel de goederen afleveren met kleinere wagens en ook de emballage groeperen en verzamelen. Onze service gaat dus niet alleen van en naar Oostenrijk, maar ook ín Oostenrijk. Het liefste zou ik met een LZV naar onze eigen depots rijden en dan met elektrische auto's de 'last mile' naar de winkels afleggen, dat is de uitdaging van de toekomst. Iedereen wil graag over naar zero emissie, maar als hierdoor op een andere manier naar de tarieven moet worden gekeken, is de animo gering. Daarbij kijken Europese landen toch verschillend tegen elektrificatie aan. Oostenrijk is een vrij stabiele, behoudende markt, en die staan zeker niet vooraan als het om veranderingen gaat."

Het eerste jaar van Bergeijk Logistics is positief verlopen voor de logistiek ondernemer. "Uitdagingen zijn er volop, maar dat is ons vak. Zo zijn de kosten de laatste jaren enorm gestegen. Voor een rondrit naar Wenen bijvoorbeeld, moet je zomaar € 800 aan Maut aftikken, daar wordt meestal niet over nagedacht, maar daar moet je terdege rekening mee houden. Ook het aantrekken van kwalitatief goede chauffeurs is een uitdaging. Desondanks hebben we in een jaar al een mooie groei doorgemaakt en een bloeiende lijn opgebouwd. Ik heb er alle vertrouwen in dat we die groei kunnen doorzetten, zodat we onze positie nog verder kunnen versterken op de Oostenrijkse markt."

Voor meer informatie:
Frans van Bergeijk
Bergeijk Logistics
Bloemenveiling Flora Holland
Legmeerdijk 313, locatie 240-49
1431 GB Aalsmeer
Tel: +31 (0) 297 303 250
Mob: +31 (0) 643 193 063
[email protected]
www.bergeijk.eu