Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nigeriaanse uienexport bereikt 60,6 mln euro in zes maanden

De Onion Producers, Processors and Marketers Association of Nigeria (NOPPMAN) heeft aangekondigd dat Nigeria van april tot september voor N107,9 miljard (60,6 mln euro) aan uien heeft geƫxporteerd. Deze onthulling werd gedaan door Alhaji Aliyu Isa Maitasamu, de nationale voorzitter van NOPPMAN, tijdens de 6e Internationale Conferentie over Uien in Sokoto. Het evenement richtte zich op de ontwikkeling van de uiensector in het kader van de Afrikaanse Continentale Vrijhandelszone en het Pan-Afrikaanse Betalingssysteem.

Maitasamu ging in op de bijdragen van de uiensector aan het nationale bbp en de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd, waaronder gefragmenteerde markten en hoge transportkosten. Hij gaf aan dat de AfCFTA en het PAPSS de sector aanzienlijke kansen zouden kunnen bieden door handelsbelemmeringen weg te nemen en grensoverschrijdende transacties gemakkelijker te maken.

Hij drong er bij de Afrikaanse regeringen op aan om samen te werken aan het stroomlijnen van het handelsbeleid voor de uiensector en benadrukte de potentiƫle voordelen van dit beleid voor het verbeteren van het concurrentievermogen van de sector. De staatsminister van Landbouw en de gouverneur van de staat Sokoto spraken ook hun steun uit voor de teelt en verwerking van uien, aangezien de staat Sokoto een belangrijke bijdrage levert aan de uienmarkt in Nigeria.

Bron: Daily Trust

Publicatiedatum: