Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cyprus: Consumenten betalen tot 342% meer dan inkoopprijs voor groenten en fruit

VK: Hoe loopt het in Lidl's grootste dc in Luton?
Het is meer dan een jaar geleden dat Lidl zijn grootste regionale distributiecentrum (RDC) ooit opende in Luton, VK - zijn meest ambitieuze bouwproject tot nu toe, met een oppervlakte van 1,2 miljoen vierkante meter en een lengte van een halve kilometer. De retailer meldt dat de faciliteit in die tijd zijn eerste leveringsvloot heeft gelanceerd die volledig wordt aangedreven door biogas uit voedselafval, 61mln kratten heeft verzameld en 850,000 pallets naar Lidl-winkels heeft verzonden.
Bron: retailtechinnovationhub.com

Italië: Esselunga groep rapporteert hogere omzet, lagere winst in eerste helft
De Italiaanse retailer in kruidenierswaren Esselunga heeft zijn halfjaarverslag gepubliceerd, met daarin een hogere omzet en lagere marges. Esselunga behaalde een omzet van €4,72 miljard, een stijging van 1,9% jaar op jaar, in de eerste helft van 2024, terwijl de EBITDA daalde met 4,7% tot €341,5 mln. De nettowinst daalde met 16,4% tot €44,7 mln. De nettoschuld van het bedrijf steeg met €35 mln tot €1,7 bln.
Bron: esmmagazine.com

Roemenië: Mega Image verbindt zich tot eerlijke praktijken bij overname Profi Rom Food
In afwachting van een mogelijke fusie met Profi Rom Food heeft de Roemeense retailer Mega Image maatregelen voorgesteld om een concurrerende retailmarkt te garanderen. Het bedrijf wil de bezorgdheid wegnemen die de Roemeense mededingingsraad heeft geuit over de impact van de overname op leveranciers en marktdominantie, aldus het Roemeense dagblad Ziarul Financiar.
Bron: esmmagazine.com

Regionaal directeur Marchtrenk Jakob Leitner van SPAR Oostenrijk gelauwerd
Jakob Leitner, al 24 jaar algemeen directeur van de regionale activiteiten van SPAR Oostenrijk in Marchtrenk, heeft de zilveren eremedaille van de deelstaat Oberösterreich ontvangen.
Bron: spar-international.com

VK: Morrisons breidt samenwerking Uber Eats uit en voegt 400 supermarkten toe aan platform
Morrisons breidt zijn samenwerking met Uber Eats uit en voegt de komende dagen meer dan 400 supermarkten toe aan het voedselbezorgplatform. Deze stap bouwt voort op de bestaande samenwerking tussen Uber Eats en Morrisons Daily convenience stores en heeft als doel het snelle bezorgaanbod van de retailer te verbeteren.
Bron: grocerygazette.co.uk

Servische mededingingsautoriteit onderzoekt vier retailers wegens overtreding van mededingingsregels
De Servische mededingingsautoriteit heeft gezegd dat het een procedure is gestart tegen de retailers Delhaize Serbia, Mercator-S, Univerexport en DIS vanwege vermeende inbreuk op de mededingingsregels. In de controleperiode van april tot september 2024 waren de prijzen van melk, yoghurt, olie, meel, suiker, eieren, koffie en bananen bij alle onderzochte retailers gelijk of vergelijkbaar, ondanks verschillende inkoopvoorwaarden.
Bron: seenews.com

EU steun ter waarde van 2,7 miljoen euro voor 365 ontslagen supermarktmedewerkers in België
De Begrotingscommissie heeft het verzoek van België voor 2,7 miljoen euro aan EU-steun via het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) goedgekeurd. De steun is bedoeld voor 365 voormalige werknemers van Match-Smatch, die hun baan zijn kwijtgeraakt na de aanhoudende financiële problemen van het bedrijf, die hebben geleid tot winkelsluitingen en herstructureringen in heel België, voornamelijk in Wallonië.
Bron: europarl.europa.eu

Cyprus: Consumenten betalen tot 342% meer dan de inkoopprijs voor groenten en fruit
Volgens nieuwe gegevens van de Cypriotische consumentenvereniging betalen consumenten tussen 97% en 342% meer voor groenten en fruit in vergelijking met de telersprijzen. In het onderzoek werden de werkelijke facturen van telers vergeleken met de gemiddelde retailprijzen die op 14 oktober 2024 werden geregistreerd door het e-Kofini prijzenobservatorium van het ministerie van Landbouw.
Bron: in-cyprus.philenews.com

Nederland: Maaltijdboxen leveren Crisp eerste winst op
Crisp boekte dit jaar een omzetstijging van 25%, terwijl het erin slaagde de kosten de afgelopen twee jaar met 15% te verlagen. Dit resulteerde voor het eerst in winst: het bedrijf is sinds juni operationeel winstgevend in Nederland, vertelde CEO Tom Peeters aan de Nederlandse krant FD. Crisp leed in 2022 nog steeds een verlies van 50 miljoen euro, maar winstgevendheid wordt belangrijker gezien het veranderde investeringsklimaat: door de stijgende rente wordt het voor verliesgevende groeibedrijven steeds moeilijker om risicokapitaal aan te trekken.
Bron: retaildetail.eu

Estland: Starship Technologies en Bolt lanceren boodschappenbezorging met robots
Starship Technologies en Bolt hebben de lancering van een nieuwe voedselbezorgdienst aangekondigd. Deze samenwerking in Tallinn, Estland, is de eerste in zijn soort in Europa. Het is de eerste uitrol van de commerciële samenwerking die de twee in Estland opgerichte techgiganten vorig jaar zijn aangegaan.
Bron: starship.xyz

Zwitserse Coop neemt volledige zeggenschap over Coop Pronto
De Zwitserse retailer Coop heeft aangekondigd dat het van plan is om het resterende 49%-belang in Coop Mineraloel AG, het moederbedrijf van het gemaksmerk Coop Pronto, over te nemen van het Amerikaanse bedrijf Philipps 66.
Bron: esmmagazine.com

Just Eat blijft achter bij GTV-verwachtingen door zwak Noord-Amerika
Just Eat Takeaway heeft de verwachtingen voor de brutotransactiewaarde (GTV) voor het derde kwartaal niet gehaald, omdat een groter dan verwachte daling in Noord-Amerika de groei in de belangrijkste Noord-Europese, Britse en Ierse markten teniet deed. Europa's grootste voedselbezorger op basis van omzet zei dat de GTV, die de totale waarde van alle verkochte goederen meet, met 3% daalde tot 6,34 miljard euro ($6,90 miljard) in de periode juli-september, wat lager is dan de analistenconsensus van 6,5 miljard, aangehaald door ING in een vooruitblik.
Bron: reuters.com

Frans Muller opent keynote op Groceryshop 2024 conferentie
"Om fris en innovatief te blijven binnen de retailwereld is het belangrijk om de tijd te nemen om je te laten inspireren door nieuwe ideeën en in contact te komen met bestaande leveranciers en innovatieve nieuwe bedrijven. De jaarlijkse Groceryshop-conferentie in Las Vegas is de perfecte gelegenheid om precies dat te doen. Om het Groceryshop-evenement van dit jaar af te trappen, had onze CEO Frans Muller de eer om de keynote opening op het podium te verzorgen samen met Melissa Repko, retail verslaggever voor CNBC New York," aldus een verklaring van Ahold Delhaize
Bron: aholddelhaize.com

Publicatiedatum: