Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Janssen PMP en Coolsan kondigen internationale overeenkomst aan

Post-harvest techniek zorgt voor 5% minder verlies van citrus

Het Australische bedrijf Coolsan en Janssen PMP, een divisie van Janssen Pharmaceutica, hebben een exclusieve internationale overeenkomst gesloten om te evalueren hoe de ChillSafe™-technologie, gebaseerd op de Ultra Low Dose of Hydrogen Peroxide Vapour (ULD-HPV), na de oogst kan worden uitgebreid en verbeterd. Deze innovatieve technologie heeft zich tot nu toe voornamelijk bewezen in citrus, om biofouling (aanhechting van micro-organismen zoals bacteriën, die een biofilm vormen) en ethyleen te verminderen, wat resulteert in langere bewaartijden voor groenten en fruit, terwijl superieure hygiënische omstandigheden in koelopslag, pakstations en koelcontainers worden gegarandeerd.



Het doel van deze overeenkomst is om de wetenschappelijke, regelgevende, commerciële en post-harvest expertise van Janssen PMP te benutten om verder te bouwen op de succesvolle staat van dienst van ChillSafe. In de komende 12 maanden zal Janssen PMP een multidisciplinaire evaluatie uitvoeren van de ChillSafe-technologie met het oog op de ontwikkeling van de ChillSafe-activiteiten in verschillende landen ter wereld.

ChillSafe wordt al zes jaar met succes gebruikt in enkele Zuid-Amerikaanse landen, Australië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. De voordelen voor klanten zijn onder andere minder bederf, een betere productkwaliteit en een langere opslagtijd, waardoor telers hun producten tegen een optimale prijs op de markt kunnen brengen.

"Deze overeenkomst biedt interessante mogelijkheden om te evalueren hoe ChillSafe kan worden geïntegreerd in processen na de oogst om de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling tegen te gaan", zegt Geoffroy de Chabot-Tramecourt, directeur R&D en Business Development bij Janssen PMP. "We kijken ernaar uit om het volledige potentieel van deze technologie wereldwijd te verkennen."

"Onze primaire focus na de oogst ligt op de exportmarkt voor citrus, waar klanten 5% minder verlies tijdens de opslag melden, dankzij de ULD-HPV-technologie van ChillSafe, die beschermt tegen de nadelige effecten van biofouling en ethyleen", zegt Thomas DeMasi, CEO van Coolsan, de fabrikant van ChillSafe™. "Door gebruik te maken van de wetenschappelijke middelen en het wereldwijde netwerk van Janssen PMP willen we het testen van de doeltreffendheid uitbreiden naar andere soorten groenten en fruit, terwijl we ook begrijpen hoe we de technologie het best kunnen toepassen in de keten na de oogst."

Voor meer informatie:
Janssen PMP
Geoffroy de Chabot-Tramecourt
Directeur R&D en bedrijfsontwikkeling
Tel.: +32 471 80 82 09
[email protected]

Coolsan
Thomas DeMasi, CEO
[email protected]

Publicatiedatum: