Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense veelkleurige maïs: Vyshyvanka

Het Oekraïense bedrijf Mnagor uit Vinnytsia heeft de wereld verrast met zijn nieuwe maïsvariëteit Vyshyvanka. Na het succes van Ukrainian Bicolor heeft deze nieuwe maïsvariëteit, die verschillende kleuren op één aar combineert - geel, blauw, rood, paars en groen - snel aan populariteit gewonnen, zowel in Oekraïne als daarbuiten. Deze veelkleurige maïs is niet alleen een landbouwinnovatie, maar ook een symbool van nationale identiteit.

Volgens bedrijfsoprichter Mykhailo Nahorniak is Vyshyvanka een doorbraak in de veredeling van suikermaïs. De voordelen zijn onder andere een hoge opbrengst, weerstand tegen ziekten en droogte, en een snelle rijping in slechts 73-75 dagen. Dankzij de superzoete maïskorrels is Vyshyvanka perfect om rauw te eten of te conserveren. De levendige kleuren geven elke tafel een feestelijk tintje.


Mykhailo Nahorniak, oprichter Mnagor (Fotocredits: Mnagor)

De vraag naar deze variëteit neemt snel toe. Telers melden een hoge winstgevendheid en internationaal zijn er al voorbestellingen uit Europese en Aziatische landen. Vyshyvanka is vooral populair onder Oekraïense telers en er zijn zelfs plannen om het op de Krim te planten als symbool van de Oekraïense aanwezigheid.


Fotocredits: Mnagor

Deze maïsvariëteit vertegenwoordigt Oekraïense tradities en is een toonbeeld van moderne veredelingstechnologieën. Het is een cultureel symbool geworden, naast andere innovaties zoals "Ukrainian Bicolor", en helpt Oekraïne te promoten op het wereldtoneel.

Bron: seeds.org.ua

Publicatiedatum: