Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Litras Fresh - Griekenland

"Voor het eerst in 40 jaar is de vijgenoogst zo laag”

De vijgenoogst in Griekenland vordert in de tweede week van oktober aanzienlijk traag. De extreme hitte van de afgelopen zomer heeft grote schade toegebracht aan de opbrengst van de boomgaarden in het hele land. Antreas Litras, eigenaar van het bedrijf voor de teelt en verpakking van vijgen Litras Fresh uit Markopoulo in de regio Attica, benadrukt: "Ik teel al bijna 40 jaar vijgen en dit is de eerste keer in al die decennia dat ik zo'n lage oogst meemaak. De klimaatverandering heeft verwoestende gevolgen. De vijgenoogst in Markopoulo is met 60-70% gedaald ten opzichte van het normale niveau en het is onmogelijk om aan de vraag van onze klanten te voldoen."

Litras Fresh biedt zwarte vijgen en Vassilika, de rassen die in Markopoulo worden geteeld en een BGA-status hebben. De Mission-vijg wordt ook in Markopoulo geteeld, maar op een zeer beperkt areaal. Daarom heeft Litras Fresh partnerschappen ontwikkeld met telers van Mission-vijgen uit Noord-Griekenland. Dankzij deze partnerschappen was het mogelijk om een groter volume te garanderen. "Dit is de enige manier om aan de marktvraag te blijven voldoen. We hebben veel moeite gedaan om partnerschappen te ontwikkelen met telers uit heel Griekenland. Anders hadden we niet het volume kunnen leveren dat we hebben geleverd. We zullen doorgaan met het zoeken naar en ontwikkelen van nieuwe samenwerkingen," benadrukt Litras.

De vijgenoogst wordt eind oktober afgesloten. Litras Fresh verscheept elke twee dagen een ton. Wat de kwaliteitsaspecten betreft, beschrijft Litras dat "de vijgen in oktober niet zo groot zijn als in augustus en september. Rijpe vijgen kunnen in augustus 60 gram wegen, terwijl ze in oktober gemiddeld 40 gram wegen. Tegenwoordig verpakken we vijgen van ongeveer 45-50 gram. Deze vijgen worden verstuurd naar Canada en Saudi-Arabiƫ. Omdat ze alleen per vliegtuig worden verzonden, heeft de oorlog in het Midden-Oosten geen invloed gehad op de handelsstroom en zien we een stabiele vraag." Litras ziet echter gunstigere prijzen en een grotere vraag op de binnenlandse markt dit seizoen en dit is te wijten aan de grote oogstvermindering.

Voor meer informatie:
Antreas Litras
Litras Fresh
Tel: +30 210 94 00 250
[email protected]
litrasfresh.com

Publicatiedatum: