Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitdagend Zuid-Afrikaans citrusseizoen in de VS

Het citrusseizoen in Zuid-Afrika voor de VS begon veelbelovend, maar werd beïnvloed door zware regenval, wat leidde tot verstoringen in de toeleveringsketen. In bepaalde regio's daalde de oogst, en het slechte weer vertraagde op verschillende momenten het laden van de schepen. "Onze telers, verladers en importeurs doen altijd hun best om het seizoen goed te plannen," zegt Suhanra Conradie van Summer Citrus uit Zuid-Afrika. "Normaal gesproken zijn onze geschatte volumes redelijk accuraat en nemen ze met 10 tot 15 procent toe naarmate het seizoen vordert. Dit jaar hebben we echter, door onvoorziene weersomstandigheden, het volume met 10 procent naar beneden bijgesteld ten opzichte van de oorspronkelijke schattingen."

Als we kijken naar de individuele variëteiten, zien we dat de easy peelers procentueel de grootste daling vertoonden, gevolgd door Midknight sinaasappelen en Navels. In tegenstelling hiermee steeg het volume van Star Ruby grapefruit. Een combinatie van sterke vraag en lagere totale volumes leidde gedurende het grootste deel van het seizoen tot een vraag- en aanbodsituatie.


MSC Lorena, met een recordlading voor de groep. Foto genomen in de haven van Kaapstad. Dit schip kwam in de derde week van september aan in de VS.

Recordaantal containers
Momenteel zijn de laatste drie schepen met citrus uit Zuid-Afrika op het water en wordt verwacht dat ze in de laatste 10 dagen van oktober zullen aankomen. Midknights vormen het grootste deel van het volume en er zullen nog enkele vrachten met eays peelers arriveren, evenals het laatste beetje Navelsinaasappelen. Een van de laatste drie schepen die aankomt, is MSC Carmen, met ongeveer 330 40ft containers met citrus, wat de grootste containerlading ooit zou zijn voor de groep. De MSC Lorena is tot nu toe recordhouder. Dit schip arriveerde eind september en had 320 40ft containers met citrus aan boord, wat gelijk staat aan meer dan 6.000 pallets.

Fruit arriveert aan beide kanten van de Delaware rivier. Speciale breakbulkschepen kwamen aan op de Gloucester Terminal in New Jersey en werden aangevuld met een containerdienst naar de haven van Philadelphia. "De containerdienst is een seizoensgebonden bezoek, speciaal voor onze groep," zei Conradie.


William Kopke, Managing Director van William Kopke Jr. en Suhanra Conradie bij Kopke's vestiging aan de oostkust. Op de achtergrond is citrus uit Zuid-Afrika te zien.

Persoonlijke ontmoetingen
Vorige week nog keerde Conradie terug van een bezoek aan de Amerikaanse oostkust. "Het was erg waardevol om onze zakenpartners persoonlijk te ontmoeten," zei ze. "Relaties vormen de ruggengraat van ons bedrijf en het was goed om face-to-face interactie te hebben. Het opbouwen van persoonlijke relaties is cruciaal als je werkt met een grondstof die een steeds veranderende levenscyclus heeft. Elkaar kennen helpt om je snel aan te passen, snel beslissingen te nemen en meer vooruit te kijken."


Eric Holt, Chief Commercial Office van Holt Logistics (Port of Philadelphia operator) en Suhanra Conradie tijdens haar meest recente bezoek aan de VS.

Voor meer informatie:
Suhanra Conradie
Summer Citrus from South Africa
[email protected]
www.summercitrus.com

Publicatiedatum: